Zlato i srebro za Osnovnu školu „Bora Radić“ na Međuokružnom takmičenju

Odbojkaške ekipe Osnovne škole „Bora Radić“ iz Bavaništa osvojile su danas dve medalje na Međuokružnom takmičenju koje je održano u Beogradu.

Devojčice su osvojile srebro nakon što su u polufinalu bile bolje od ekipe iz Beograda, dok su u finalu poražene od sastava iz Novog Sada. Nažalost drugo mesto nije bilo dovoljno i za plasman na Državno prvenstvo koje je na programu već u ponedeljak.

Sastav koji je u utorak osvojio zlato na Okružnom šampionatu, a danas srebro izgledao je ovako: Aleksandra i Isidora Štetić, Lana i Lara Jokić, Anastasija Jovanov, Anđela Jovanović, Dunja Knežević, Milana Stanković, Dunja Jović i Teodora Glišić.

Posle zlata na Okružnom, medalju istog sjaja i na stepenik višem takmičenju osvojili su dečaci škole iz Bavaništa (koji su većim delim činili i sastav pionirske ekipe Odbojkaškog kluba Bavanište koja je u vikendu za nama osvojila šesto mesto na takmičenju najboljih ekipa u državi u ovom uzrastu). Ekipa koju su predvodili profesor Stevan Radulović i direktor škole Vasa Simičić savladala je u finalu vršnjake iz Sremskih Karlovaca 2:0 u setovima (oba puta po 21:19) i izborila plasman na završni turnir osnovnih škola u Srbiji koji će u ponedeljak biti održan u Karatašu.

Sastav: Vuksan Rakočević, Mihajlo Bačvanski, Miloš Simičić, Nikola Jovanov, Mihailo Stanisavljević, Nemanja Ćurčić, Relja Stanković, Strahinja Milanović, Veljko Kostić i Andrija Nikolić. 

Čitajte još na Kovinac.com