ŽKK Kovin na 7od7, pobeđen i Jugobanat

Košarkašice Kovina okupljene u pionirskoj selekciji za igračice do 15 godina ostvarile su i sedmu pobedu zaredom u Regionalnoj ligi Banata (grupa – Jug). Sinoć su u Kovinu savladale vršnjakinje iz Jugobanata (Banatski Karlovac) – 76:55 i tako nastavile seriju započetu 5. oktobra (kada je startovala liga) i koja traje 154 dana.

Domaći sastav je već tokom prve četvrtine stekao dvocifrenu prednost predvođen Emom Rvović koja je ubacila 8 poena, dok su kapiten David, Dovatov i Marković ubacile po 4 poena. Ovaj period igre završen je rezultatom 20:10.

Prednost izabranica trenera Majde Močnik Đorđević konstantno je rasla do poslednjih nekoliko minuta utakmice, a najveća od 29 viška zabeležena je u dva navrata kada je poene za 64:35, odnosno 66:37 postizala Marković.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Tamara David koja je ubacila 24 poena. Rvović je postigla 18, Marković 15, Dovatov 12, a Ilić 4. U sastavu su bile još i: Radovanov, Balaž, Gorčić, Đinović, Petrović, Domokoš i Kocić.

Sledeći rival kovinskog sastava je Tamiš. Utakmica se igra u ponedeljak u Pančevu. Dva rivala su se sastajala već u prvom delu sezone, a u Kovinu je bilo 70:33 za „žute“.

ŽKK Kovin je prvi na tabeli sa maksimalnim učinkom od 7 pobeda u 7 utakmica, dok je Tamiš u šest mečeva zabeležio dva trijumfa.

error: Content is protected !!