Zbog navodne zloupotrebe uhapšen rukovodilac Novog silosa iz Kovina

U  akcijama koje su u saradnji sa nadležnim tužilaštvima sprovedene na teritoriji Beograda, Novog Sada, Pančeva, Smedereva, Zaječara, Kragujevca, Kraljeva, Kruševca, Prokuplja, Pirota i Novog Pazara uhapšeni su osumnjičeni koji su koruptivnim krivičnim delima oštetili budžet Republike Srbije. Među njima je i odgovorno lice privrednog društva “Novi Silos – Silos“ DOO iz Kovina B.P. (1963), zbog, kako se navodi u vesti portala pancevo.mojkraj.rs  i saopštenju MUPa ,postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.
Njega su priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu, u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u tom gradu.
Prema istim navodima sumnja se da je B.P. od jula 2015. do istog meseca naredne 2016. godine više od tone merkantilne pšenice, mimo Ugovora o skladištenju zaključenog sa Vojnom ustanovom Dedinje, isporučio jednom novosadskom privrednom društvu.
Na taj način, kaže se, osumnjičeni je oštetio vojnu ustanovu “Dedinje“ za 21.117.225  dinara.

Među uhapšenima su i bivše odgovorno lice aerodroma “Nikola Tesla“, četiri policijska službenika, bivši stečajni upravnik preduzeća “Zastava Kovačnica u stečaju“, kao i zaposleni u preduzećima “Železnice Srbije“, “Poštanska štedionica – ekspozitura Vršac“, u banci “Inteza – ekspozitura Pančevo“ i „Jugobanci-JU banci“ AD Kosovska Mitrovica, kao i vlasnici i odgovorna lica u privrednim društvima.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsili su J. V. (1963), radnicu u banci „Inteza“ AD Beograd – ekspozitura Pančevo, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera.

 

error: Content is protected !!