ZASEDAO ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE OPŠTINE, DONETE PRVE MERE POVODOM PROGLAŠENjA VANREDNOG STANjA NA TERITORIJI SRBIJE

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Kovin održao je danas, 16. marta 2020. godine prvu sednicu posle sinoćnjeg proglašenja vanrednog stanja na teritoriji čitave Republike Srbije povodom situacije u vezi sa korona virusom (Covid-19) i doneo Naredbu sa sledećim merama:
1. Skraćuje se radno vreme ugostiteljskih objekata od 08,00 do 20,00 časova, počev od 17.3.2020. godine.
U toku radnog vremena u zatvorenim prostorima dozvoljeno je prisustvo najviše 50 osoba.
2. Prekida se rad svih sportskih objekata na teritoriji opštine Kovin.
3. U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije, Odsek za inspekcijske poslove Opštinske uprave Kovin u saradnji sa Policijskom stanicom Kovin, da pojača nadzor nad svim objektima zatvorenog tipa koji primaju više od 50 ljudi.
4. Angažuju se poverenici i zamenici poverenika civilne zaštite na poslovima zaštite i spasavanja.
OPŠTINSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE ZA
TERITORIJU OPŠTINE KOVIN
Broj: 217-5/2020-I od 16. marta 2020. godine
Sednicu je vodila komandant Štaba i predsednica Privremenog organa opštine kovin Sanja Petrović, a redom su raportirali direktori javnih preduzeća, ustanova i službi o spremnosti da, svako u svom domenu, budu na usluzi građanima u uslovima proglašenog vanrednog stanja u zemlji. S tim u vezi, detaljnije instrukcije tek će biti saopštene kada je reč o lokalu, jer sve mere i bilo kakvo delovanje na terenu moraju biti u skladu sa onim što propiše država. To dalje znači da građani pre svega treba da prate instrukcije koje se saopštavaju putem javnih servisa Srbije i Vojvodine – RTS-a i RTV-a, kao i putem zvaničnih internet prezentacija Vlade, Ministarstva zdravlja i na posebnom sajtu – covid19.rs
Opštinski štab zapravo je u stalnom zasedanju, kako je naglasila Sanja Petrović, a najvažnije je da se službe uvežu i zajednički deluju gde god je potrebna podrška, posebno kada je reč o najugroženijim kategorijama stanovništva – starima i hroničnim bolesnicima. Zbog toga su na zajedničkom zadatku Dom zdravlja, Policijska stanica, Centar za socijalni rad, Crveni krst Kovin, kao i komunalne službe. Kako je rečeno, građani će blagovremeno biti obaveštavani o svim merama i uputstvima koje u narednom periodu bude donosio Opštinski štab.
Na 1. sastanku ovim povodom, donet je i novi Zaključak o obrazovanju stručno-operativnih timova za izvršavanje zadataka zaštite i spasavanja.
Sve informacije i saopštenja u vezi sa radom Opštinskog štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Kovin od sutra, 17. marta, pratite okviru posebnog banera „Štab za vanredne situacije“ ovde, na početnoj stranici sajta www.kovin.org.rs

(tekst i foto zvanična stranica opštine Kovin)

error: Content is protected !!