Vruće fudbalsko leto: Uprava Radničkog podnela ostavku

Od povratka u Vojvođansku ligu, koju je ostvario pre nekoliko godina, FK Radnički nije imao bolju sezonu na terenu i lošiju u upravi. Ovako, u najkraćem, glasi “bilans” najstarijeg opštinskog (i ne samo opštinskog) kluba. Naime, u ponedeljak 12. juna kompletna uprava na čelu s predsednikom  Gojkom Radosavljevićem podnela je ostavke. Da iznenađenje bude veće razlaz je usledio tek koji dan nakon što je na sastanku razmatrana ideja da se od jeseni napadne viši rang – Srpska liga. Podsetimo, crno – beli su završili sezonu na odličnoj, četrvtoj poziciji najviše zahvaljujući dobrim partijama kod kuće.  Uspeh je i to što, kažu u klubu, prvi put u poslednjih deceniju i više, prvi tim “posluje” s najmanje pojačanja sa strane i osalnja se na igrače iz vlastite škole. Veće ambicije više koštaju pa je tu, kažu neki, ključ razlaza. Pored budžetskih novaca dobar deo (oko 700 hiljada) namiču sami članovi uprave.

Sportski direktor Mirko Rnić kaže da je došlo do zasićenja kod većine finansijera (čitaj članova uprave) pa su počele da pljušte ostavke. Na kraju, dodao je, povukao se i on, a kolektivnu pismenu ostavku, sa terminom klupske skupštine (subota 24. jun) poslao na adresu Sportskog saveza i Opštinskog fudbalskog saveza.

U odlazećoj upravi napominju da je problem isti godinama – manjak novca i interesovanja za klub koji posluje kao i sva druga udruženja građana. S druge strane mogu se čuti priče kako je sve dobro osmišljena taktika kluba koji godinama unazad dobija vanredne finansijske injekcije iz budžeta.
Bilo kako bilo, izvesno je da nas čeka uzbudljivo fudbalsko leto. Predsednička fotelja ionako je, praktično upražnjena zbog zdravstvenih problema prvog čoveka Gojka Radosavljevića. Ko će sesti u nju, još nije poznato. Naime, rok za podnošenje kandidatura teče. U slučaju da se niko ne prihvati vrućeg krompira, pojašnjavaju nam u klubu, Sportski savez će uvesti “prinudnu upravu”.
Neke kombinacije se već, nezvanično, pominju, ali će sve biti (valjda) jasnije krajem meseca dokad bi Skupštinu trebalo da održi i mlađi gradski klub OFK Kolonija.

error: Content is protected !!