„Vršačka košava“ utihnula posle 124 minuta, Banatski derbi Bavaništu (video)

Lopta koja je završila u autu posle servisa igrača gostujuće ekipe okončala je „taj-brek“ i dvočasovnu „igru živaca“ koja je pripala odbojkašima Bavaništa rezultatom 3:2 u setovima u Banatskom derbiju protiv gostiju iz Vršca odigranom juče (prvog dana decambra) u kovinskoj Hali sportova u 11. kolu Prve B lige.

[fvplayer src=“https://kovinac.rs/wp-content/uploads/2018/12/bavaniste.webm“ width=“800″ height=“500″]

Gost je tako nastavio neverovatnu seriju utakmica u pet setova ove sezone – sedma od jedanaest. A od maksimalnih 55 setova koje je jedan tim mogao da odigra, oni su nanizali čak 50. Situacija na tabeli dodatno se „zakuvala“, pa su posle (doduše, nekompletnog kola) od četvrtog do devetog mesta svi timovi „skockani“ uz svega pobedu razlike između prvog i poslednjeg.

Bavanište je susret otvorilo sa „promešanim kartama“ u startnoj postavi u odnosu na ono, što smo, bar na utakmicam u Kovinu mogli da vidimo, tako da su na parket izašli – Savin, Tomanić, Bojović, Simić, Jovanović i libero Kitanović. Početak seta pripao je gostima koji su poveli 3:0, pa 5:1. Do prvog rezultatsko egalag došlo je kada su brojke na semaforu počele da se ispisuju dvocifrenim brojevima (10:10), a prvo vođstvo domaći su imali posle greške svog bivšeg igrača Savina koji sada igra za Banat (11:10). Blok Bojovića i Simića odlepio je Bavanište na „plus 2“, a posle poena na isti način koji su (u dva navrata) imali potpis Tomanića (u njegovoj, možda, i najboljoj partiji pred domaćom publikom) tim trenera Rakočevića imao je 19:14.

Serijom 6:1 Vrščani su prišli na 22:20, ali je potom Rakočević po prvi put u igru uveo Vladisavljeva, koji najpre paralelom, a potom i as servisom rešava pitanje pobednika prvog seta.

Drugi set započela je, gotovo, standardna šestorka – Vladisavljev, Veličković, Bojović, Jovanović, Stevanović i libero Kitanović, a doba igra s kraja prvog seta nastavljena je i početkom drugog. Bavanište je vrlo brzo došlo do četiri viška – 7:3, potom je imalo i 12:7, ipak, nakon zbirnog 32. poena semafor je beležio egal – po 16 poena na obe strane. Dva smeča u aut gostiju (za 21:17) bila su početak serije poena Bavaništa koja ih je odvela do vođstva od 2:0 u setovima. U pomenutu seriju poenima su se ugradili i Jovanović servis „vinerom“, Simić uspešnom dijagonalom u „tri metra“, te isti igrač uz pomoć Bojovića za poen iz bloka i kraj drugog seta posle ukupno 48 minuta igre.

U trećem setu posle vođstva Banata 6:3, domaći su preokrenuli na 9:8 i imali rekordnih tri razlike u dva navrata – 14:11 i 18:15, da bi potom uzvratio Banat i od zaostatka 19:21 serijom 6:2, došao do prvog osvojenog seta.

U četvrtom setu gosti su uglavnom bili tim koji je vodio (od poena do tri razlike). Bavanište je u dva navrata dolazilo do egala – 15:15 i 19:19, ali je serijom od 3:0, posle drugopomenutog izjednačenja, gost došao do nedostižne prednosti i izjednačenja u setovima.

Dvojni blok Stvanović-Tomanić u taj-brejku doneo je Bavaništu peti poen i vođstvo od tri razlike, ali je Banat uspeo da se vrati u susret i učini derbi do kraja neizvesnim. Gosti su izjednačili na 10:10, Bavanište poenima Savina i Tomanića došlo do 12:10, onda je viđeno još jedno izjednačenje 12:12, da bi novu priliku za izjednačenje na parnom broju, gosti propustili poslavši loptu iz servisa van linije koja označava granicu odbojkaškog igrališta, za konačnih 15:13 u korist domaće ekipe.

Posle ovog kola Bavanište ima 5 pobeda i 6 poraza, dok su Vrščani na 6-5.

Bavanište u sledećem kolu dočekuje pretposlednji Timok koji ima jednu pobedu i koji su savladali na premijeri sezone u Zaječaru – 3:0.

Da podsetimo, iz lige zbog reorganizacije na kraju sezone ispada čak pet timova, tako da ćemo „Ćeraćemo se još“ priču gledati, bez sumnje, do poslednjeg 22. kola.

error: Content is protected !!