Vladan Rajković „Zlatna kopačka“ Evrope

Vladan Rajković, centarfor fudbalskog kluba Crvena zvezda, po drugi put za redom najbolji je strelac Evrope. Nakon prošle sezone kada je na 30 utakmica pogađao 48 puta u metu, našem sugrađaninu, popularna „Zlatna kopačka“ pripala je pošto je 64 puta šutirao neodbranjivo unutar okvira gola na 43 utakmice.

Rajković za beogradski sastav nastupa u HFP ligi najjačoj koju Evropa ima u PES-u u modu 11v11. Crvena zvezda je šampion ove lige, u finalu je pobedila sastav Huligansa iz Francuske 2:1, a upravo je Rajković golom u sudijskoj nadoknadi doneo titulu na Marakanu.

Mod 11v11 znači da 22 igrača na jednom serveru u isto vreme igraju podeljeni u dve ekipe.

O (eventualnim sličnostima i) razlikama između virtuelnog i pravog 11na11 pitamo našeg sagovornika.U realnom fudbalu ekipa ima različite profile igrača, kako se to postiže u virtuelnom? Pretpostavljam da svi igrači na terenu nisu isti.

„Ne, naravno. Svaki igrač ima parametre po kojima mora da pravi, maksimalan broj poena koji može da se iskoristi je 1500(bez golmanskih ocena).
Ima tu još nekih pravila, tipa da smeju samo tri ocene da budu 90+, samo jedna ispod 58, ali ovo za 1500 je u suštini najvažnije.“

Da li domaći teren može da ima prednosti kao u stvarnom fudbalu?

„Prednost domaćeg terena ne postoji, kapiten domaće ekipe namešta postavke za meč, ali te postavke su unapred određene od organizacije lige.“

Kad igrate 11na11, da li ste u istoj prostoriji svi (iz jednog tima) ili se igra od kuće?

„Uglavnom igramo od kuće svi pošto se utakmice igraju svakog ponedeljka i petka dok traje sezona, a kada se okupimo da igramo svi zajedno igramo iz Areninog studija.“

Da li imate navijače i da li postoji mogućnost da se gledaju utakmice?

„Navijači uglavnom prate utakmice preko prenosa. Najbitnije utakmice prenosi Arenaesport, a sve utakmice se prenose na YouTube kanalu.“

Da li postoji mogućnost da se ometa signal neta, „nije do nas do provajdera je“, ako ste nezadovoljni rezultatom? (smeh)

„Ne postoji mogućnost da se ometa signal, svaki igrač ima svoju konekciju. Dešava se da igrač ‘pukne’ usled slabe veze, ali onda samo kompjuter nastavlja da igra sa njegovim igračem.“

Da li je istina da fudbaleri iz realnog fudbala traže da im se plate povećaju tj. izjednače sa vašim? (smeh)

(smeh) Pa čuo sam i ja neke glasine o tome. Na primer, u razgovoru sa Mbapeom pre nekoiliko dana on je pomenuo da je glavni razlog zašto želi da predje u Real taj sto PSŽ ne može da mu ponudi ugovor kakav mi imamo“. (smeh)

Ove sezone Vladan Rajković je postavio i nekoliko rekorda koji su ušli u istoriju lige: najviše golova jednoj igrača u sezoni (64), najviše golova jednog igrača na jednoj utakmici (6) – Zvezda vs Husaria 7:1 i najviše het-trikova jednog igrača u sezoni (9).

Da, podsetimo Rajković je bio i deo nacionalnog tima Srbije koji je sredinom jula osvojio titulu šampiona Evrope, o čemu je naš sajt pisao.

error: Content is protected !!