Vitezovi bez oklopa; Bavanište do 3:0 za 65 minuta

Odbojkaši Bavaništa upisali su večeras (petak, 9. novembar) četvrtu pobedu u osmom kolu Prve B lige. Put Kuršumlije „metlom“ (3:0 u setovima) i posle svega 65 minuta igre ispraćeni su Toplički vitezovi.

Bavanište je prvi set otvorilo serijom 6:1, a ni dva tajm-auta trenera gostiju nisu bitnije promenila stanje stvari na parketu, pa je semafor vrlo brzo posle  potonjeg beležio 14:6, a ubrzo je razlika pisana i dvocifrenim brojevima. Tako je ostalo i do kraja prve deonice od dvadeset i pet poena (gosti osvojili 10).

U drugom setu trener Rakočević ostavio je na klupi Bojovića i Veličkovića, a u startnoj postavi našli su se Savin (Stefan) i Tomanić. Set su obeležile tri serije poena. Prvu i poslednju, koja je, ispostavilo se, i rešila set imalo je Bavanište. Sedam vezanih poena „odlepilo“ je plavo-bele na 12:5, gosti su, potom, uspeli da se vrate na „minus 3“ (9:12), da bi Bavanište još jednom „dodalo gas“ i povećalo prednost. „Servis vinerom“ Vladisavljeva domaći su stigli do 19:12, pa sa dva „vezana“ poena Simića (kao da ima Torov čekić u levici) do 21:13, a potom i do 2:0 u setovima – (25:16).

(- poslednji poen ovog seta možete pogledati u video prilogu -)

[fvplayer src=“https://kovinac.rs/wp-content/uploads/2018/11/VID_20181109_203912.webm“ width=“800″ height=“500″]

U trećem setu još jednom je trener Rakočević „promešao karte“ pa su na parket kao starteri izašli: Jovan i Stefan Savin, Simić, Rakita, Velličković i Jovanović. Poen za poen igralo se dok na servis nije došao Veličković (a uz to proradio je i blok Simić/Rakita), pa je od minimalnih 11:10, Bavanište stiglo do šest poena prednosti – 16:10. Najjači i najduži aplauz tokom večerašnjeg susreta izmamio je mladi Vukašin Šipetić (2004. godište) nakon poena osvojenog direktno iz servisa (za 18:11). Do kraja seta gosti nisu uspeli ozbiljnije da priprete, pa je Bavanište došlo do prve „cele“ pobede (tri boda) pred domaćom publikom.

U sledećem kolu Bavanište gostuje u Kleku Srbijašumama koje imaju takođe četiri pobede (a u vreme pisanja ovog teksta igraju protiv Užica u gostima).

error: Content is protected !!