Vitezima skinut oklop

Odbojkaši Bavaništa pobedom su završili prvi deo sezone. Juče (petak, 22. decembar) na premijeri jedanaestog kola,  savladali su u Kovinu Topličke vitezove sa maksimalnih 3:0 u setovima.

Gost iz Kuršumlije najozbiljniji otpor pružio je u drugom setu koji je izgubio 25:23, dok su u prvom osvojili 19, a u poslednjem 16 poena.

Bavanište se ovom pobedom „zacemantiralo“ na petoj poziciji sa 21 bodom, osam više od Borca i Banata koji dele šestu i sedmu poziciju na tabeli Prve B lige (ali imaju i utakmicu manje).

Tim trenera Gorana Rakočevića polusezonu je završio kao najuspešnija ekipa na domaćem terenu u celoj ligi (iako je od nekih timova odigrao i utakmicu manje kod kuće). U pet mečeva ostvareno je isto toliko pobeda, a jedina ekipa koja je uspela da osvoji bar set i izbegne „metlu“ u Hali sportova je Timok, dok su sa „nulom“ poraženi – Bečej, Fap Livnica, Srem Iton i juče Toplički vitezovi.

U prvom kolu nastavka (najverovatnije krajem januara) Bavanište dočekuje Užice (trenutno četvrto, ima takođe, 21 bod i gostuje Dubočici u Leskovcu, koja je treća sa 23 boda). U prvom delu prvenstva bilo je 3:2 za Užice.

 

error: Content is protected !!