Vikend ženskog fudbala na Ellandu: Moskva (subota 15h), Proleter (nedelja 11h)

Fudbalerke Nove Kolonije koje se takmiče u Razvojnoj ligi Sever do prvih bodova u novoj sezoni pokušače da dođu u subotu od 15 sati kada na Elland stiže novosadska Moskva. Dva rivala, među trinaest ekipa lige, zauzimaju pozicije pri samom dnu tabele. Nova Kolonija uz Polet iz Sivca jedina je bez bodova, a prvi „komšija“ na jedanaestom mestu im je upravo Moskva.

Nova Kolonija je u prošlom kolu poražena od drugoplasirane Vojvodine u Novom Sadu 12:0, dok je Moskva izgubila od Bačke iz Bačke Palanke na svom terenu 2:1. Moskva je jedinu pobedu do sada u prvenstvu upisala protiv poslednjeg Poleta (6:2).

U nedelju, u terminu između doručka i ručka (11h), seniorski sastav Nove Kolonije dočekaće drugoplasirani Proleter iz Zrenjanina u petom kolu Druge lige sever. Nova Kolonija je u prošlom kolu poražena u Vršcu od Banata 7:2, a pre toga je na svom stadionu pobedila pančevački sastav Voja Gačić 5:4.

Gošće iz Zrenjanina su možda i najkvalitetnijji sastav lige s obzirom da su trenutno jedine neporažene u ligi (u vikendu za nama savladale Stajićevo 2:0) uz maksimalan učinak i bez primljenog gola. Na tabeli imaju 9 bodova koliko i Stajićevo, ali i utakmicu manje, Nova Kolonija, Banat i Voša as imaju po 3 boda, dok je Voja Gačić bez bodova.

error: Content is protected !!