Vidovdanska liga: „Zlatna boginja“ i ček na 120 hiljada Mini copu

Pehar „Zlatne boginje“ i ček na 120 hiljada dinara u rukama kapitena Mini copa Dušana Rokija Deliblaćanina spustili su sinoć zavesu na četvrto izdanje Vidovdanske lige koji minut pre nego se ušlo u poslednji sat 23. julskog dana. U finalnom susretu, pred punim tribinama Sportskog centra u Mramorku, Mini cop je savladao rezultatom 10:5 Galaktikose, koji su do meča odluke imali briljantan niz od devet pobeda u isto toliko utakmica.

Posle rezultatski, ne po i šansama (više su ih imali Galaktikosi), izjednačenog prvog poluvremena Mini cop je „prelomio“ susret u svoju korist, ispostavilo se, u uvodnim minutima nastavka kada je došao do tri gola prednosti.

Seriju golova, možda i najlepšim u finalu, otvorio je Deliblaćanin. Nakon što je osvojio loptu uz desnu aut liniju na svojoj polovini, zalomio je u levo, „preneo“ je na polje rivala i sa desetak metara, po sredini, preciznim udarcem zaglavio je u levo rašlje male mreže gola Galaktikosa. Nedugo zatim prednost Mini copa duplirao je Nikola Simijonović. 

Galaktikosi su uzvratili preko Karanfilovskog, koji je nekoliko koraka rolao bubamaru, a onda je negde oko linije 9 metara, sevnuo snažan udarac desnom koji Barać, iako je bio na lopti, nije uspeo da zaustavi.

Da je kojim slučajem bilo radara na stadionu verovatno bi konstatovao prekoračenje brzine (lopte) nakon što je golman Galaktikosa, koji je prešao u polje napada, zategao praćku, tek što je iskoračio iz kruga na centru igrališta i „iskrivio“ desnu stativu.

Koji minut kasnije semafor je, ipak, beležio egal. Lopta je dugo kružila oko zone Mini kopa, sve dok Galaktikosi nisu stvorili višak na desnoj strani za Ivana Ševića koji je preciznim udarcem zatresao mrežu za 2:2.

U poslednjim trenucima prvog dela Galaktikosi su imali odličnu šansu da na poluvreme odu uz rezultatski prokret. Naime, posle gužve kraj leve stative u šestercu Mini copa Barać nije uspeo da dokači loptu koja stiže pred noge jednog od igrača Galktikosa, ali gotovo mrtav ugao i malo prostora za manevar učinili su da ovaj pogodi (samo) okvir gola.

Drugo poluvreme počelo je kako je završeno prvo šansom Galaktikosa (Barać skinuo zicer), a onda su usledili minuti, pomenuti u jednom od prethodnih pasusa,  koji su, ispostavilo se, odredili sudbinu finala kada je u pitanju konačan ishod.

Mini kop je iskoristio loše dodavanje Galaktikosa (prilikom dosuđenog slobodnog udarca za ovaj sastav), a u kontri 2na1 Deliblaćanin je asistirao Kitiću za novi minimalac Mini copa 3:2. Ubrzo zatim budući šampioni imali su četiri gola viška, a gotovo svi, postignuti su na preslikan način, nakon izgubljenih lopti Galaktikosa (koji su igrali sa golmanom u polju protivnika, potez koji mnogi nazivaju „mačem sa dve oštrice“) na polovini Mini copa, tako da su Deliblaćanin (dva puta) i Maoduš pogađali iz kontri u kojima su imali višak i brzinski osvajali prostor uz rutinsku realizaciju.

U dva navrata preko Karanfilovskog (6:3) i Đukanovića (7:4) Galaktikosi su prilazili na tri gola zaostatka, ali je nakon golova Divnića i dva puta Deliblaćanina Mini cop došao do rekordnih 10:4, da bi Pešterac postavio konačan rezultat kada je pogodio mrežu rivala za 10:5.

Detalj sa utakmice za treće mesto

U utakmici za treće mesto prošlogodišnji šampion Caffe Saloon savladao je Omladinac iz Deliblata, u još jednom izuzetno efikasnom meču (sve utakmice su igrane 2×20 minuta „čisto“) rezultatom 11:6. Omladinac je na poluvremenu vodio 4:3 (uz dve izuzetno efekte „rakete“ Bojana Tajdića) da bi u nastavku golovima Advigova (2), Jankova i Savkova (2) Saloon došao do četiri viška (8:4). Poslednju priliku da utakmica „baci još jedna ključ i da se zakuva“ bila je na 8:5 za Saloon kada je Tajdić u kontri pogodio stativu i tako propustio šansu da deliblatski sastav primakne na „minus 2“.

Organizatori Vidovdanske lige, koji su besprekorno organizovali turnir, dodelili su nagrade i u pojedinačnim kategorijama. Sve tri završile su u šampionskom sastavu:

Najbolji igrač turnira je Aleksandar Maoduš

Najbolji golman Srđan Barać

a strelac Dušan Roki Deliblaćanin.

Mini cop je nastupio u sastavu: Barać, Deliblaćanin, Divnić, Kitić, Azuc, Maoduš, Simijonović i Mesaroš.

Galaktikosima je kao drugoplasiranom sastavu pripalo 60 hiljada, a Caffe saloonu 30 hiljada dinara za treće mesto.

U igri za najmlađe, u šutiranju na male goliće pobedio je Andrija Milanović kojem je kao nagrada pripao bicikl koji je poklonio sponzor Miroslav Bukvić i firma Fanatic sport iz Pančeva.

error: Content is protected !!