Vaskrs međuopštinskog loptanja posle dve decenije, Kolonija, Borac i Jedinstvo od 16.30h na terenu

Reorganizacija liga između dva prvenstva učinila je da Međuopštinska  (sedmi rang takmičenja) vaskrsne posle nešto više od 20 godina nakon što je ugašena pred start sezone 2000/2001. Naša opština, u ovom rangu takmičenja koji broji šest klubova i u kojem će nastupati još i ekipe iz regiona Pančeva, Kovačice i Opova, imaće polovičnu većinu, odnosno tri predstavnika: Borac iz Pločice, Koloniju iz Kovina i Jedinstvo iz Dubovca.

Četa sa Ellanda na premijeri nove sezone dočekuje od 16.30h, kada počinju i dva preostala susreta prvog kola, pančevačku ekipu Voja Gačić.

„U prelaznom roku između dve sezone doveli smo Darka Pajčina i Milana Birtaševića iz mramoračkog Proletera, dok je iz deliblatskog Omladinca pristigao Aleksa Živanov. Aktivirali smo ponovo i dva naša bivša člana golmana Aleksandra Beljana i Aleksandra Jovanovića, a u plavo-belom dresu publika će ponovo imati prilike da vidi iskusnog nekadašnjeg igrača iz Vojvođanske lige Nenada Skolsa Lakovića, kopačke broj 40 su nauljene i čekaju.

Takođe od ove sezone naš član je Darko Simić, nekadašnji igrač kovinskog Radničkog, a nekada Napredka iz Kruševca i beogradskog Čukaričkog. Darko je trenutno povređen, ali će svakako biti ogromno pojačanje za naš sastav. Takođe, vodi naše mlađe selekcije, deca su ga odlično prihvatila, treninzi su mu izuzetno zanimljivi, a broj dece je iz treninga u trening sve veći i veći“, kaže za naš sajt sekretar čete sa Ellanda Siniša Dumitru.

Podsećamo da će današnji susret na Ellandu imati i humanitarni karakter, jer će se tokom utakmice skupljati novac za našeg sugrađanina Danijela Obućinu kojem je potreban za transplantaciju bubrega koja bi trebalo da bude urađenja u inostranstvu (Turska). 

Gost popularne dubovačke Tvrđave od 16.30h biće Borac iz Pločice, a prvi čovek Jedinstva Dejan Čabović kaže da je sastav ostao gotovo isti kao i prethodne sezone.

„Peki Pavlović je otišao u Mramorak, a iz Vračev Gaja smo vratili Đorđevića, sve ostalo je isto kao i prethodne sezone. U nedelju nam dolazi Pločica, videćemo šta će biti.“

Inače dva rivala su se minule sezone sastajala dva puta, a u oba susreta slavili su Pločičani 6:2 u Dubovcu i 2:1 u Pločici.

Treći par čine Tempo Sefkerin i Budućnost Banatski Brestovac.

Inače, liga, koju su neki već prozvali Metro, jer je ispod lane najnižeg ranga „betona“, odnosno Tercera, zbog već ustaljenog španskog modela (za dva ranga iznad nje koji su Segunda i Primera), kao što smo rekli broji šest klubova, a igraće se po trokružnom liga sistemu. Dva kruga su klasičan liga sistem – domaćin/gost, dok će se u trećem krugu domaćinstva dirigovati Bergerovim sistemom nakon završnog plasmana ekipa posle 10. kola.

 

error: Content is protected !!