Uz priču o priznanjima najboljim sportistima opštine – Kad golmani zablistaju

Nedavno održana dodela priznanja najboljim sportistima opštine Kovin protekla je u znaku odbojkaša Bavaništa, ali ne bi bilo daleko od istine kad bi smo rekli da su, uz pobednike, najveće aplauze pobrala i dvojica golmana.
Prvi, legendarna „jedninica“ kovinskog Radničkog Marjan Rnić, koji je posle pola (i više) veka dočekao svoj prvi pehar u rodnom gradu.
„Najteže je biti prorok u svom selu, utoliko mi je ova nagrada draža“, rekao je u svom, prilično emotivnom govoru danas uspešni privrednik na „privremenom radu“ u Bačkoj Palanci, gde ga je, svojevremeno odveo fudbalski zanat. Danas je vlasnik i predsednik A.D Podunavlja, preduzeća koje zapošljava stotinak radnika i u našoj opštini. Uz pomenute poslovne, Rnić obavlja ii nekoliko fudbalskih funkcija, ali svoj Kovin nije zaboravio. Jedan je od glavnih sponzora kluba u kome je napravio prve fudbalske korake.

Kompletan intervju s njim možete pročitati na klupskom sajtu.
Drugi je „za nijansu“ poznatiji, iako nije Kovinac.
Stevan Dika Stojanović, specijalni gost Marjana Rnića, ali i svih Kovinaca tog dana. Za one mlađe (a teško da ne znaju) kapiten generacije Crvene Zvezde koja je u 29. maja 1991. u Bariju podigao pehar namenjen pobedniku tadašnjeg Kupa šampiona.

Bezmalo tri decenije nakon što je podigao „ušati“ pehar na Svetom Nikoli, okitio se i specijalnim priznanjem Sportskog saveta opštine Kovin

error: Content is protected !!