Uskršnje fudbalsko kolo – Kolonija traži revanš u Gaju, Omladinac pobedu u Brestovcu

Crveno slovo donosi još jedan uzbudljiv susret među lokalnim klubovima. U 12. kolu Druge južnobanatske lige Zapad derbi se igra u Gaju gde prvoplasirani Partizan dočekuje drugoplasiranu Koloniju (5 bodova razlike na tabeli). Gajčani prilično rasterećeno ulaze u susret dok je „plavima“ motiv više (osim bodova) i jesenji poraz na Ellandu od Gajčana (0:2).
Partizan u derbi ulazi osokoljen pobedom u prijateljskom susretu igranom u četvrtak u kome su „likvidirali“ lidera Podunavske zone Slobodu iz Lipa sa 10:5.
Trećeplasirani (i bodovno poravnat s Kolonijom) Stari Tamiš imaće lakši posao kod kuće gde, posle uskršnjeg ručka, dočekuje dubovačko Jedinstvo.
Omladinac, kojeg deli samo bod od četvorke koja pikira plej of, pokušaće da napravi čudo u Brestovcu (opet, ni Brestovčani nisu bez šansi za doigravanje). Deliblaćanima bi dobro došlo i čudo u komšiluku, jer, par kilometara dalje, u Pločici, gostuje baš četvrtoplasirano Dolovo. Domaćem Borcu bodovi ne znače mnogo, ali, kažu upućeni, nije ni gotoljubiv (recimo, Stari Tamiš se u Pločici provukao u finišu).
Kad se sve sabere, bez rezultatskog značaja biće samo derbi začelja u Bavaništu gde poslednjeplasirani BSK dočekuje  Proleter iz Mramorka koji je jedno mesto iznad.
Svi mečevi počinju 16 sati.

1. Partizan 28
2. Kolonija 23
3. Stari Tamiš 23
4. Dolovo 18
———————-
5. Omladinac 17
6. Budućnost (BB) 14

Čitajte još na Kovinac.com