Ulica složna mala mural Mike Antića juče naslikala

„Većina građana Kovina verovatno ne zna odgovor na pitanje gde se nalazi Ulica Mike Antića. Zahvaljujući ljudima koji u njoj žive, ova ulica je verovatno postala najprepoznatljivija u gradu. Na zidu jedne od svega desetak kuća osvanuo je mural Miroslava Mike Antića, koji je dao identitet uličici. Inicijator ideje bio je Milenko Jokić, a malobrojni stanovnici dali su jednoglasan pristanak. I ne samo to, već su složno i učestvovali u akciji.  Mural je, inače naslikao  Milan Kužner, a pored portreta Antića nalazi se i deo stihova njegove Besmrtne pesme“, kaže naš sugrađanin Milan Jokić koji živi u Ulici Miroslava Antića.

„Nema sumnje da će sada svaki građanin Kovina znati gde se nalazi ulica Miroslava Antića, a priča o ovoj divnoj akciji stigla je i do portala RTS-a, zahvaljujući našoj sugrađanki Milici Milosavljević“, objašnjava naš sagovornik.

Ulica je dobila svoj identitet, a „svečano“ otvaranje murala obeleženo je i humanitarnom akcijom. Postavljena je kutija za donacije našoj sugrađanki Lani Bulatović, kojoj je hitno potrebna transplatacija pankreasa i bubrega.

error: Content is protected !!