UKLJUČI SE I ODLUČI – ANKETIRANJE GRAĐANA O PROJEKTIMA ZA 2021.

Pozivamo građane Kovina i svih naseljenih mesta opštine da od ponedeljka, 07. septembra 2020, pa sve do kraja ovog meseca, odvoje nekoliko minuta za popunjavanje Ankete „Savet Vaš – za budžet naš“ i tako učestvuju u izboru pet projekata koji će imati prioritet za finansiranje i realizaciju iz opštinskog budžeta u narednoj godini. Takođe, anketom je obuhvaćena opcija da iznesete svoju ideju za projekat – šta mislite da nam je potrebno.
Opština Kovin ponosni je učesnik projekta “Unapređenje dobrog upravljanja na lokalnom nivou”, koji sprovodi Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije u okviru programa “Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština za unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti” (SwissPRO), koji realizuje Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).
Suština projekta je u aktivnom uključivanju građana u kreiranje lokalnog budžeta (participativno budžetiranje), tako što će reći svoje mišljenje o tome čemu dati prednost u 2021. da se uradi ili izgradi – jer lokalne projekte realizujemo novcem od poreza koji plaćaju svi naši sugrađani koji žive i privređuju na teritoriji opštine Kovin.
U anketi možete učestvovati na dva načina: štampani flajer preuzmite, ručno popunite i ubacite u kutiju za glasanje na nekom od pobrojanih mesta – Vaša mesna zajednica (u Kovinu i selima), Prijemna kancelarija Opštinske uprave, JP Kovinski komunalac, JP Kovin-gas, Centar za kulturu Kovin, Biblioteka, Predškolska ustanova „Naša radost“, Turistička organizacija, Ustanova za sport ili elektronsku anketu popunite na sajtu opštine Kovin, na veb adresi www.kovin.org.rs i preko linka na fejsbuk stranici www.facebook.com/oukovin/
Anketu sprovodimo u periodu od 7. do 30. septembra 2020. godine.
Rezultati ankete će biti objavljeni 20. oktobra 2020. na zvaničnoj internet stranici www.kovin.org.rs, na oglasnim tablama u mesnim zajednicama, javnim preduzećima, ustanovama na teritoriji opštine Kovin.
Učestvujmo svi u kreiranju „opštinske kase“, da zajedno učinimo našu opštinu lepšom i boljom za život svih građana.

error: Content is protected !!