U susret obeležavanju Dana opštine – Četvrtak 4. oktobar

U četvrtak 4.oktobra biće obeležen Dan opštine Kovin i 74. godišnjica oslobođenja u Drugom svetskom ratu.
Ovogodišnje obležavanje najznačajnijeg lokalnog praznika počinje u 10 sati manifestacijom  Banatski fruštuk u centru Kovina.
Degustacija banatske hrane i piće, u organizaciji Aktiva žena I MZ Kovin, a u pratnji Kovinskih bećara, potrajaće do 11:30.
Tri sata kasnije (u 14:30) sledi odavanje pošte palim borcima u II svestkom ratu polaganjem venaca na spomen kosturnicu u parku preko puta zgrade opštine.

Za 15 sati predviđeno je otvaranje novoizgrađene sale za male sportove u Kovinu (ulaz pored sportskih terena iza hale OŠ „Đura Jakšić“).
Centralni događaj, kao u i prethodnih godina,  biće svečna sednica Skupštine opštine Kovin u pozorišnoj sali Centra za kulturu. Za razliku od raniijih godina, kad je počinjala u podne, ove godine biće održana u 16:30.
Svečanoj sednici, kaže se na zvaničnom sajtu opštine,  i ovoga puta prisustvovaće brojni gosti, posebno delegacije gradova i opština pobratima sa Kosova i Metohije, iz Makedonije, Mađarske i Rumunije, a biće uručene i nagrade ovogodišnjim laureatima.
Podsetimo, odlukom Skupštine opštine Kovin od 28. januara 2014. godine, a na predlog Saveta I MZ Kovin, posle nekoliko godina praznovanja “letnjeg Svetog Arhanglela” (kovinske slave koja “pada” 26. jula) kao Dana opštine, vraćen je 4. oktobar (dan kad je opština zvanično oslobođena od nemačkog okupatora u II svetskom ratu).
A evo podsećanja sa prošlogodiššnje svečane sednice SO Kovin povodom Dana opštine.
(foto arhiva – polaganje venaca s proslave Dana opštine 2016. godine)

error: Content is protected !!