U subotu promocija karlinga u Kovinu

Nacionalni savez za Karling Srbije, u saradnji sa Sportskim savezom opštine Kovin i Savetom  za mlade, organizuje u subotu, 23. decembra sa početkom u 12:00 veliku promociju u karlingu na ledu na nedavno otvorenom klizalištu u centru Kovina. Tačno u podne reprezentativci Srbije najpre će demonstrirati tehniku, pravila i strategiju u karlingu na ledu, a nakon toga sledi oprobavanje i nadmetanje srednjoškolaca, od koji se većina po prvi put susreće sa ovim sportom.

Učenici gimnazije i ekonomske škole „Branko Radičević“ i srednje stručne škole „Vasa Pelagić“, ali i oni koji srednje škole pohađaju van teritorije naše opštine biće u prilici da odmere snage, tačnije strategije u „šahu na ledu“.  Za pravljenje pobedničke strategije pomoći će im prvaci u karlingu, koji se u kvalifikacijama bore za učešće na Zimskim olimpijskim igrama u februaru naredne godine u Južnoj Koreji.

Malo je poznato da je karling olimpijski sport, nalik našem „boćanju“, ali koji se igra na ledu po kojem se gura kamenje okruglastog oblika, težine nešto manje od 20 kilograma. Naime, dve ekipe se nadmeću u guranju kamenja s jednog kraja terena na drugi gde se nalazi velika okrugla meta iscrtana na ledu čiji je cilj bacanje kamena najbliže iscrtanoj meti. Pobednik je ona ekipa koja  baci kamen najbliže meti.

Predsednik Nacionalnog saveza za Karling Srbije Marko Stojanović, ujedno i osnivač Svetske organizacije pantomimičara, dramski umetnik, dobitnik brojnih priznanja za rad sa decom i mladima u oblasti kulture i sporta poziva sve zainteresovane da u subotu posete glavni trg u Kovinu i uživaju u dobroj energiji, zabavi i promociji sporta, ali i zdravih životnih navika.

Sportski savez opštine Kovin, poziva sve građane da dođu i upoznaju se sa karlingom.

 

error: Content is protected !!