U Sremskoj Mitrovici „izbila sklopka“, Eaton electric – Bavanište 1:3

Odbojkaši Bavaništa zabeležili su izuzetno važnu pobedu na gostovanju u Sremskoj Mitrovici u sedmom kolu Prve B lige. Plavo-beli su savladali domaći Srem Eaton electrics 3:1 u setovima i približili se timovima koji zauzimaju pozicije od 4. do 7. mesta na tabeli na svega trijumf zaostatka.

Prvi set pripao je domaćem sastavu 25:19. Bavanište je uspelo da dođe do izjednačenja u narednom (25:23), iako je tokom ovog perioda igre bilo  u zaostatku i do šest poena. U trećem je indigom preslikano (što bi rekla stara škola, odnosno copy/paste jezikom mlađih) izdanje protiv Mladosti iz Nove Pazove u Kovinu koje je pripalo ekipi iz naše opštine – ubedljivo – 25:12. Za razliku, i na sreću, svih navijača Bavaništa, dalji tok susreta nije imao reprizu u prethodnoj rečenici pomenute utakmice. Priča u hali Pinki završena je u četvrtom setu. Posle još jednog seta rešenog na razliku, u kojem se, gotovo, sve vreme igralo poen za poen, Bavanište je prelomilo neizvesnu završnicu u svoju korist – 26:24, mini serijom od 3:0.

„Pobeda velika kao kuća za nas. Jako tvrda utakmica. Još uvek se oseća grč kod igrača, da su stegnuti u pojedinim momentima. Posle prvog seta sam im rekao da skinu taj teret koji nose na leđima… Svi igrači su bili veoma dobri večeras i svako je dao svoj doprinos u ovoj pobedi. Još jednom se pokazalo koliko je i koliko će ovo prvenstvo biti teško i naporno. Mnogo nam znači ova pobeda i mislim da sada, polako, ulazimo u jednu drugu, bolju, priču za nas“ – rekao je posle utakmice za portal Kovinac.rs trener odbojkaša Bavaništa Goran Rakočević.

Dubočica i Metalac i dalje su na maksimalnim učincima, po 7 pobeda. Zatim sledi Užice sa 5, pa pomenuti kvartet sa po četiti trijumfa – Jagodina, Borac, Mladost i Klek. Bavanište i Banat imaju po tri pobede, a Srem jednu. Toplički vitezovi i Timok su još uvek bez „recke“ u rubrici pobede.

U narednom kolu Bavanište već u petak od 20 časova dočekuje Topličke vitezove.

error: Content is protected !!