U Radničkom zadovoljni prikazanim na „Trofeju Smederevo“

Rukometaši Radničkog završili su učešće na „Trofeju Smederevo“, jednom od najvećih za mlađe kategoriji u Evropi, na šestom mestu u konkurenciji dečaka rođenih 2002. i 2003. godine.  Crno-beli su nakon grupne faze poraženi u četvrtfinalu u Smederevu od istoimenog domaćina 18:10, da bi u meču za plasman službenim rezultatom 10:0 dobili Udarnik iz Lozovika koji se nije popjavio u kovinskoj Hali sportova.

„Iako smo izgubili četiri utakmice, igra je bila zadovoljavajuća, izuzev u izdanju protiv rumunskog Banatula. Završili smo kao šesti, a u finalu su se satale dve ekipe iz naše grupe Železničar iz Niša i Mladenovac. Iskreno bili smo počastvovani učešćem na jednom ovakvom turniru, koji je okupio učesnike iz 17 zemalja. 

Turnir je bio jako kvalitetan, a, po mom mišljenju najviše su prikazale ekipe iz Mađarske“, kaže Savica Komarica, trener rukometaša Radničkog.

Savica Komarica, trener rukometaša Radničkog

„Pre svega, želim da se zahvalim organizatoru turnira Neši Martiću i njegovim saradnicima na pruženoj prilici da budem koordinator za Kovin. Zatim, želim da se zahvalim svojim drugarima, saigračima i saradnicima, Srđanu, Luki i Saši, što su zajedno sa mnom svaki dan proveli u hali i bili na usluzi svim učesnicima i gostima. Zahvalnost i pohvale i Ustanovi za sport, na čelu sa direktorom Dejanom Janjevićem, jer smo ove godine imali vrhunske uslove za igru u kovinskoj Hali sportova.

Pohvale za odrađen posao dobili smo od predstavnika gotovo svih ekipa koje su nam gostovale, i izuzetno sam ponosan zbog toga. Rukomet je bio odličan, dečaci i devojčice su fantastični, tribine su bile dobro popunjene i ubeđen sam da niko nije razočaran viđenim. Što se tiče učešća Radničkog na turniru, mi smo turnir završili na šestom mestu i zadovoljni smo prikazanim. Imali smo tešku grupu, u finalu turnira igrale su dve ekipe iz naše grupe. Od osvajača turnira, Železničara iz Niša, poraženi smo 25:19, a od poraženog u finalu, ekipe Mladenovca, poraženi smo 26:23. Odigrali smo egal utakmice sa finalistima i to pokazuje koliko je naša ekipa napredovala u poslednjih godinu dana.

Aktuelno rukovodstvo i trener Savica Komarica su za godinu dana uradili ogroman posao i ovaj turnir je to potvrdio. Iskoristio bih priliku da se zahvalim Sportskom savezu, na čelu sa predsednikom Sašom Đorđevićem, na obezbeđenom prevozu do Smedereva na žurku dobrodošlice i utakmicu četvrtfinala protiv Smedereva. Sve u svemu, veliko i lepo iskustvo za sve nas. Sada se okrećemo prvenstvu, koje najverovatnije počinje 21. septembra. Odmora nema, već danas nastavljamo sa pripremama“, kaže predsednik kovinskog rukometnog kluba Marko Marković.

Marko Markovic, predsednik kovinskog rukometnog kluba
error: Content is protected !!