U najmlađem opštinskom klubu zadovoljni debitantskom polusezonom

Najmlađi opštinski klub – ŽFK Nova Kolonija završio je prvi deo sezone u Drugoj ligi (grupa sever) na četvrtom mestu. Plavo-bele su  se upisale u istoriju kovinskog sporta kao prva ekipa iz našeg grada koja je odigrala jednu, zvaničnu, prvenstvenu utakmicu u ženskom fudbalu – (16. septembra ove godine u Vršcu protiv Banata, dok su pemijeru pred domaćom publikom imale 22. septembra u duelu sa Spartakom).

Posle sedam kola ekipa je četvrta na tabeli, a polusezonu Dragan Trbanov (predsednik), Dušan Deliblaćanin (trener) i Dragana Radovanov (igračica) – ocenjuju ovako:

„Smatram da je polusezona prošla veoma uspešno s obzirom da smo debitanti u ligi. Nismo se obrukali ni na jednoj utakmici i svim rivalima pružili žestok otpor. Trenutno smo četvrti iza Crvene zvezde iz Beograda, Stajićeva i novosadske Moskve. Želeo bih da se zahvalim svim sponzorima, prevozniku Topaloviću (koji nas je vozio na sve utakmice), a ujedno se nadam da će lokalna samouprava i Sportski savez prepoznati potencijal mladih devojaka i pomoći u finansijskom delu da ova priča još više zaživi“ – kaže prvi čovek Ženskog kluba Nova Kolonija Dragan Trbanov.

„Zadovoljni smo postignutim rezultatima na polusezoni uzimajući u obzir da smo debitanti u ovom takmičenju i da su za većinu devojaka ovo bile prve takmičarske utakmice. Pokazali smo potencijal, a verujem da ćemo još jačim radom na treninzima,još više napredovati u nastavku sezone.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim svima koji su bili uz nas (i idalje su), a posebno Sportskom savezu koji nam je obezbedio halu i teretanu gde ćemo raditi tokom zime. Takođe, Željku Nikoliću i Siniši Nenadiću koji su obezbedili trenerke za ekipu, kao i Draganu Dragiću koji je kupio majice, te Jovici Stojanoviću koji nam je uvek izlazio u susret kad god je trebalo“ – kaže Dušan Deliblaćanin trener ŽFK Kolonije.

„Završili smo polusezonu iznad očekivanja s obzirom da je bilo izuzetno jakih ekipa u ligi poput Crvene zvezde i Spartaka tako da je uprava ponosna na rezultate. Mislim da je na nekim utakmicama trema učinila svoje, tako da smo, možda, mogle da osvojimo i više bodova. Četvrte smo na tabeli, radićemo vredno i naporno tokom pripremnog perioda ne bi li uspele da poboljšamo trenutni plasman“ – reči su Dragane Radovanov, igračice plavo-belih.

 

error: Content is protected !!