U Kovinu održan turnir u šahu „Preobraženje 2022“

Maša Mladenović (starije devojčice, 2007-2010. godište), Aleksandar Anđelković (stariji dečaci, 2007-2010. godište), Dunja Milivojević (mlađe devojčice 2011-2013. godište), David Jovanović (mlađi dečaci, 2011-2013. godište) i Lazar Knežić (najmlađi dečaci, 2014. godište i mlađi), pobednici su turnira u šahu „Preobraženje 2022“ u svojim starosnim kategorijama, koji je u vikendu za nama (nedelja, 21. avgust) održan u Kovinu, na terasi Doma kulture.

U izuzetno jakoj konkurenciji među nešto više od 70 učesnika kovinski klub predstavljali su: Vladana Captenić (deseta u kategoriji 2007-2010.), Ines Radić (sedma u istoj starosnoj grupi), Ognjena Stevanović (petnaesta u kategoriji mlađe devojčice, 2011-2013.) i Petar Mitrović (koji je bio deseti među najmlađim dečacima).

Sudije turnira bili su: Saša Vojinović, Gojko i Vlajko Rolić, Milojković Jovan, Cvetković Žarko, Muči Robert i gost iz Lazarevca, Draško Čitaković.

„Učestvovalo je 70 takmičara, među kojima četvoro iz Kovina – Vladana Captenić, Ines Radić, Ognjena Stevanović i Petar Mitrović. U jakoj konkurenciji pružili su svoj trenutni maksimum.Najveći napredak je pokazala Ines Radić. Pohavale zaslužuju i ostalo troje naših takmičara“, kaže Gojko Rolić, direktor turnira, i trener u Šah klubu „Radnički“.

„Vođene su bespoštende bitke na šahovskom polju. Uživalo se u šahovskoj igri i druženju. Bilo je puno radosti, ali i poneka suza prilikom neočekivanog poraza. Takmičari su bili podeljeni u 6 starosnih grupa. Tri prvoplasirana u svakoj kategoriji nagrađeni su diplomama i medaljama, a pobednik i peharom.“

Rolić je, takođe rekao, da su članovi Šah kluba Radnički besprekorno organizovali turnir, a da su pomogle i porodice polaznmika škole šaha.

„Napor celog tima učinio je da sve protekne u najboljem redu.“

Rolić se zahvalio i domaćinu turnira Domu Kulture Kovin „čije je osoblje, na čelu sa direktorom Milivojem Grčićem, obezbedilo sjajne uslove za igru. Veliku pomoć pružili su prijatelji turnira, mali i veliki privrednici, preduzetnici grada Kovina bez čijeg razumevanja ne bi bilo moguće održati turnir. Ovim putem zahvaljujemo im se na bezrezervnoj podršci“, rekao je Rolić.

Čitajte još na Kovinac.com