U 2019. 14 miliona evra, uglavnom, za propagandu vlasti – U izveštaju NUNSa i opština Kovin

Firme “Open Vju” i “E Vršac Grup“ su dobile ukupno 9,6 miliona dinara na medijskim konkursima u Beloj Crkvi, Kovinu, Pančevu, Plandištu, Smederevu, Smederevskoj Palanci i Vršcu, za sadržaj koji će biti objavljen na portalima ePodunavlje, ePančevo i eVršac, koje uređuje isti urednik Aleksandar Čupić.
“Stručnoj” komisiji smederevskog konkursa nije smetalo to što „Open Vju“, izdavač portala ePodunavlje nije opravdao Gradu Smederevu projekat za koji 2017. dobio čak 7 miliona. Inače, kako je objavio UNS, umesto 300 originalnih tekstove, koje je prema navedenom projektu portal trebalo da proizvede, objavio je 280 tekstova preuzetih iz drugih medija. Upravni odbor Saveta za štampu u julu je saopštio da portal ePančevo mesecima vodi kampanju protiv novinara portala Pančevo Si Ti Nenada Živkovića koja predstavlja „drastičan slučaj gaženja svih profesionalnih i etičkih normi“.
Ovako glasi samo deo „retrospektive“ dodele budžetskih para medijima u Srbiji u protekloj 2019., a koju je na sajtu Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) objavio sekretar ovog udruženja Svetozar Raković (U 2019. medijima iz budžeta 14 miliona evra, dominantno za propagandu vlasti).
U tekstu koji ukazuje na  obilje nepravilnosti i neregularnosti(od izbora komisija koje dodeljuju sredstva do kriterijuma), „počasno“ mesto, eto, našla je i naša opština.
Sajt Kovinac se u protekle dve godine bavio ovim lokalnim problemom.
A ko je , u 2019. bio na spisku za javno informisanje građana opštine Kovin (o njihovom trošku), podsećamo i ovom prilikom.

error: Content is protected !!