Trinaesta sednica čeka novi termin – Skupština bez kvoruma

Kao što u nekim soliterima ne postoji (baksuzni) 13-ti sprat, u nekim hotelima nema sobe s maleroznim brojem 13, tako su i odbornici SO Kovin, tačnije oni iz vladajuće, mahom SNS većine, odlučili da poslednjeg dana avgusta ne održe 13. sednicu SO Kovin.
Preciznije, potrajala je svega 5 minuta koliko je predsedavajućem Zoranu Bradanjiju (SNS) bilo potrebno da otvori i zatvori sednicu koja nije imala kvorum. „Baksuznoj“ trinaestoj sednici ovog skupštinskog saziva odazvalo se svega 11 od 45 odbornika  (pored Bradanjija prisustvovalo je troje demokrata, Ivan Dotlić iz SDSa, samostalni odbornik ex-socijalista Goran Vujović i troje  odbornika JS i dvoje socijalista).
Iako je dan ranije bilo poznato (doduše nezvanično) da će vladajuća većina „bojkotovati“ današnju sednicu, ostala je (zvanično) nepoznanica, šta je razlog. Jer dosadašnja skupštinska praksa pokazala je da sednice najvišeg lokalnog organa vlasti bojkotuju isključivo odbornici opozicije.
Ne i oni iz vlasti.
Bradanji nije izneo razlog šta stoji iza ovakvog poteza skupštinske većine, ali je dodao da će odbornici (i javnost) biti blagovremeno obavešteni o terminu nove trineaste sednice.
Među nagađanjima koja se mogu čuti ovih dana među poznavaocima lokalnih političkih prilika preovladava priča o nezadovoljstvu vrha SNSa, ovdašnjim odborom naprednjaka. Kao i najavljenom „rekonstrukcijom“ OO SNSa.
No, to su samo „kafanske priče“.
A koliko su tačne, pokazaće vreme.
Nešto slično doživela je gradska Skupština bratskog Smedereva početkom avgusta kad su odbornici većine nedolaskom odložili sednicu za sedam dana.
Na današnjem dnevnom redu trebalo je da se nađu izveštaj o šestomesečnom utrošku budžeta za 2018., predlog odluke o pristupanju izradi Statuta opštine, kao i onaj o usvajanju mreže osnovnih škola na teritoriji opštine. Među „odloženim“ tačkama ostale su i ona o imenovanju Vuka Vukovića na mesto direktora Kovin gasa, kao i predlog konkursa za direktora Kovinskog komunalca.

error: Content is protected !!