Trijumf Đurine škole

Osnovna škola „Đura Jakšić“ (selekcija sastavljena od učenika dva najstarija razreda) pobednik je drugog dana, turnira „Mali za velike“, koji je sinoć zbog loših vremenskih uslova sa terena na otvorenom premešten u halu pomenute škole.

Kovinci su u finalu savladali vršnjake iz Pločice ( „Đura Filipović“) – 2:1. Domaći su golovima Dobrosavljevića i Markovića stigli do 2:0, dok je Milivojev u finišu susreta prepolovio prednost ekipe kovinske škole.

„Đurina“ škola plasman u finale obezbedila je pobedom nad Oš Sava Maksimović“ – 5:3, dok je ekipa iz Pločice na penale savladala školu „Jovan Jovanović – Zmaj“ iz Kovina.

U susretu poraženih ekipa, u borbi za treće mesto, bolji su bili Mramorčani – 5:1.

Škola „Đura Jakšić“ nastupila je u sastavu: Rnić, Petrić, Antić, Petrović, Marković, Vukić, Dobrosavljević, Ćirić,Gujaničić, Azuc, Milošević, Ratković.

Najbolji strelac turnira je Milan Pavlović iz škole „Sava Maksimović“, najbolji igrač Đorđe Milivojev„Đura Filipović“, dok je golman Luka Rnić„Đura Jakšić“. Rnić je juče uspeo da se upiše i u listgu strelaca. Postigao je regularan gol rukom (!). Naime, loptu izbačenu rukom iz svog šesterca, pre nego je ušla u gol na suprotnoj strani terena, zakačio je golman škole iz Mramorka i tako ga učinio ispravnim.

Turnir, dvanaesti po redu, „Mali za velike“ završava se danas, nastupom učenika mlađih razreda.

error: Content is protected !!