Tri seta „na dve lopte“ – pobeda Dubočice nad Bavaništem

Derbi meč drugog kola Prve B lige (odigran u subotu 6. oktobra u Kovinu) između Bavaništa i Dubočice pripao je gostujućem timu 3:1 u setovima. U odličnoj, krajnje neizvesnoj i zanimljivoj  odbojkaškoj predstavi pitanje pobednika u tri od četiri seta rešile su po dve lopte.

U prvom setu gosti iz Leskovca od kako je rezultat počeo da se piše dvocifrenim brojevima došli su do dva poena prednosti (12:10), a istu su održavali do ulaska u finiš seta. Onda je Vladisavljev poentirao (u tri metra, snažno, gotovo da je napravio rupu u parketu) i smanjio na minus jedan, da bi srednji blokler Bojović doneo egal – 23:23. Bavanište je na sledećoj lopti imalo dva puta šansu da povede, ali je na kraju poen, iapk pripao gostima, da bi nakon što je Simićeva dijagonala završila u autu i set pripao gostima – 0:1 (23:25).

U drugom se Bavanište veoma brzo odlepilo – 8:3, a potom imalo 13:7 i 15:9, ali je nedugo zatim trener domaćih Rakočević morao da traži tajm-aut jer su na semforu kraj imena oba tima bile ispisane iste brojke – 19. Prednost Bavaništu vratio je Simić, nakon što je „slomio“ prste bloku Dubočice (20:19). Potom je usledila repriza prvog seta, samo je ovoga puta Bavanište prvo došlo do 25-og  poena. A rezultat se još jednom kretao: 23:21, 23:23 i 25:23.

Jedini set koji nije doneo rezultatsku neizvesnost bio je treći. Pripao je gostima koji su ubedljivo i u serijama osvajali poene. Vodili su sve vreme: 8:1, 16:5 do konačnih 25:12.

Rovovska borba viđena je i u četvrtom setu. Bavanište je povelo 6:3, a posle krajnje sumnjivog poena dodeljenog gostima (zbog načina na koji je Bojović prebacio loptu u polje gostiju i poentirao), umesto 7:3, semafor beleži 6:4. A zatim i egal 6:6.

Odlični servisi Marija Jovanovića i braće Savin donela su Bavaništu 15:12, a potom je tim trenera Rakočevića došao i do rekordnih četiri viška (17:13) i stao. Gosti su „topili“ prednost kako je set ulazio u završnicu pa su posle tri izjedbačenja (od 20:20 do 22:22) prvi put i poveli 23:22, da bi posle druge set-meč lopte (za 26:24) došli do trijumfa i druge pobede u prvenstvu.

Bavanište je na polovičnom učinku posle dva kola, a u sledećem gostuje u Paraćinu Borcu koji je u ovom izgubio od Kleka Srbijašume.

error: Content is protected !!