Tri boda, „puna prikolica“ i najava penzije

U najboljem izdanju u dosadašnjem delu sezone fudbaleri Radničkog osvojili su tri boda i  „punom prikolicom“ (5:0) ispratili sastav ŽAK-a put Kikinde, nakon utakmice 9. kola Vojvođanske lige istok.

Seriju golova već u 11. minutu otvorio je Igor Petrić – za njega, gotovo, standardno iz slobodnog udarca. Loptu sa nekih 20-ak metara polulevo, crno-bela petica poslala je u malu mrežu desnog ugla Hajrovićevog gola.

U narednih pet minuta viđene su tri šanse. Radnički je imao dve. Najpre Deliblaćanin posle prodora sa leve strane šutira preko gola, zatim Ignjatović koji je zatresao prečku udarcem sa više od 20 metara i zicer gostiju, kad je već viđenu loptu u mreži, na putu ka istoj zaustavio golman Alavanja.

Mreže su mirovale sve do 49. minuta, a onda se u strelce još jednom upisao Petrić. Opet iz prekida, ali ovoga puta sa penala. Prethodno je Stefan Ignjatović oboren u šesnaestercu.

Nakon sata igre, gosti su ostali sa igračem manje. Isključen je Momčilov zbog prigovora, tokom kojeg je, kako to već, po ustaljenom običaju, u Srbiji ide – pominjao i sudijinu majku.

U 66. minutu Radnički je imao 3:0. Šut Domokoša sa nekih 20-ak metara upasivio je jedan od igrača ŽAK-a, ali tako da lopta „kao na tacni“ padne pred Jonovića koji preciznim udarcem donosi novu radost crno-belima.

Četvrti i peti gol u razmaku od svega tri minuta, gotovo, na istovetan način postigao je Ignjatović. Oba puta dobijao je odlične lopte iz sredine terena (jednom od Biculjevića, drugi put od Dinića), tako da je sam izlazio pred Hajranovića i znalački primoravao gostujuću „jedinicu“ da loptu još dva puta potraži u meži.

Serija šansi nastavljena je i posle petog gola. Međutim, rezultat je ostao nepromenjen. Ne zna se da li i želja jednog od igrača ŽAK-a za penzijom, nakon što su domaći zatresli prečku po drugi put (Milenković iz peterca). „Sinovi, ovo više stvarno nema smisla… više se nećemo viđati. Samo da odsvira kraj, ostavljam kopačke na terenu i doviđenja!“

Radnički je ovom pobedom prekinuo niz ŽAK-a koji je neporažen više od mesec dana. Četa trenera Milana Todorovića sada ima jedanaest bodova i polako „plovi“ ka zacrtanom cilju – sredini tabele.

U sledećem kolu Radnički gostuje Slogi u Plandištu (imaju devet bodova i trinaesti su).

error: Content is protected !!