Traži se karta više, sudbina jesenje „krune“ u Vlajkovcu se piše (nedelja, 15h)

Odavno za jedan susret fudbalera Radničkog nije vladalo toliko veliko interesovanje kao za sutrašnji (nedelja, 20. oktobar) u Vlajkovcu. Razlog je više nego jednostavan – u desetom kolu Primere sastaju se dva najbolje plasirana tima na tabeli – domaće Jedinstvo i naš Radnički, a konačan ishod susreta u velikoj meri mogao bi da odluči ko će pauzu između dva dela šampionata dočekati na liderskoj poziciji.

Nakon devet vikenda Primere na tabeli nešto bolje stoje Vlajkovčani. Imaju dva boda više (24:22) od našeg sastava, a jedini poraza u prvenstvu do sada doživeli su u Barandi (3:2) pretposlednjeg dana septembra. Minulog vikenda, ekipa iz vršačke opštine iz mesta koje broji nešto više od hiljadu duša,  donela je tri boda sa gostovanja iz Hajdučice (2:1).

Radnički je na koti 22 kada su u pitanju bodovi. Prošlog vikenda savladao je u Kovinu Potporanj 4:1 posle fiksa „dva“ na poluvremenu. Jedini put „praznih šaka“ tim trenera Marka Šaranovića ostao je nakon gostovanja u Ivanovu domaćoj Streli u šestom kolu.

„Biće jako teško gostovanje. Najteži ispit za ekipu i mene kao trenera u dosadašnjem delu prvenstva, o čemu govori kvalitet protivnika i stanje stvari na tabeli posle devet kola. Trenirali smo jako dobro, standardno pet puta nedeljno. Atomosfera u ekipi je fenomenalna, a ja se nadam povoljnom rezultatu. Iskreno, za mene su to tri boda“, kaže trener crno-belih Marko Šaranović.  

Drugi predstavnik kovinske opštine u Primeri, Partizan iz Gaja sutra gostuje u Pavlišu Crvenoj zvezdi. Crno-beli su bez pobede od sredine septembra (Potporanj 3:2), a od tada su osvojili samo jedan bod u četiri kola. U poslednjem susretu izgubili su na svom terenu od BAK-a 2:0. „Valjak“ je 11. na tabeli sa 10 bodova, dok je tim iz Pavliša u zoni ispadanja sa 6. U prošlom kolu Crvena zvezda je izgubila 2:1 na svom terenu od Doline.

error: Content is protected !!