Todorović predsednik

Milan Todorović novi je predsednik fudbalskog kluba Radnički. Bivšeg igrača crno-belih i do prošle sezone trenera prvog tima izabrala je Skupština kluba (juče, 5. jula) na drugoj Vanrednoj izbornoj skupštini u poslednjih desetak dana.

Todorović se prihvatio „vrućeg krompira“ nakon što je Nikola Gujaničić (predsednik od 24. juna 2017.) odlučio da se povuče zbog nemogućnosti da oformi upravu kluba.

„Nakon što je prethodna uprava odlučila da se povuče zbog zasićenja nakon višegodišnjeg rada u klubu i nemogućnosti Gujaničića da formira upravu, došlo je do toga da na nekoliko dana pred početak priprema za novu sezonu nemamo ni predsednika ni upravu.

Preuzeo sam odgovornost, kako bi se klub održao na trenutnom nivou, da ne dolazimo u situaciju da se borimo za opstanak. Naravno, ukoliko budemo imali dobre rezultate, a u gradu bude bilo volje i želje da ima srpskoligaša u fudbalu, očekujem pomoć gradskih vlasti i svih ljudi dobre volje da klub napadne viši rang.

Da bih se što više posvetio obavezama koje me čekaju – za trenera prvog tima doveli smo mladog i perspektivnog Marka Pavkovića – Čavu iz Smederevske Palanke, kome će ovo biti debi na klupi seniorskog tima. Marko već 10 godina radi sa mlađim selekcijama i postiže odlične rezultate i biće ujedno i koordinator mlađih selekcija.

Ostalo je da pronađemo direktora škole fudbala, imamo u planu razgovor sa jednim iskusnim trenerom koji je postizao odlične rezultate sa mlađim selekcijama i svojim znanjem bi mogao dosta da nam pomogne.

Želimo da vratimo (kadetsku) omladinsku ekipu i stvorimo bazu mladih igrača iz sopstvenog pogona koji će u dogledno vreme biti nosioci igre i u prvom timu“ – kaže Milan Todorović.

error: Content is protected !!