Timok plitak za Bavaništane

Odbojkaši Bavaništa upisali su danas deseti bod u prvenstvu, pobedom nad Timokom (Zaječar) 3:1 pred domaćom publikom u šestom kolu Prve B lige. Tim trenera Gorana Rakočevića šesti je na tabeli sa svega dva boda manje od trećeplasirane Dubočice, dok sami vrh deli, čini se bar u ovom trenutku, nepriskosnoveni dvojac – Loznica i Novi Sad.

Bavanište je prvi set počelo da „lomi“ u svoju korist od trenutka kada se na servisu našao jedan od najmlađih članova ovoga tima 15-ogodišnji Nikola Markov i kada su prvi put došli do četiri poena prednosti – 20:16, da bi potom Stefanović i Ivković zajedničkim blokom podigli prednost na „plus 6“, a greška igrača Mirčića pri servisu za Timok, odvela je Bavanište do 25-og poena i 1:0 u setovima.

Kada je u drugom setu Stefan Savin efektno plasirao loptu iz polja odbrane i doneo poen za 19:14, činilo se da će domaći rutinski u svoju korist privesti i ovaj period igre. Međutim, od tog trenutka Bavanište se našlo u kontra ritmu, a ni dva tajm-auta trenera Rakočevića u isto toliko minuta, nisu pomogla. Timok je na razliku – 26:24 – došao do izjednačenja u setovima, uz čini se jedan sporni momenat (kada je kod set lopte, sudija okarakterisao kontak domaćeg libera sa loptom kao nepropisan).

Tri vezana poena Alekse Veličkovića za 14:10 razbudila su i ostatak ekipe u trećem setu, koji je bio i najbolji period igre Bavaništa, a završen je rezultatom 25:14.

U četvrtom, ispostavilo se i poslednjem, pitanje pobednika počelo je da se rešava nakon što je Bojović na mreži „pročitao“ nameru jednog od igrača Timoka „da kuva“ i poentirao za 19:16, posle kojih gosti nisu uspeli da se vrate u meč i ozbiljnije rezultatski zaprete.

U sledećem sedmom  kolu Bavanište gostuje u Leskovcu Dubočici.

Čitajte još na Kovinac.com