Svilen gajtan za direktora Žikića – Smena zbog molera, ložača i(li) masnih kolača (krofni)

Dr Neven Žikić, sudeći po vestima uvek (i unapred) dobro obaveštenog portala epancevo više neće biti direktor Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti Kovin.
Njemu se na teret stavlja loše poslovanje.
Žikić je stopirao sve projekte, poremetio odnose među zaposlenima, a nekoliko radnika je podnelo ostavku iz gotovo svih stručnih komisija, navodi se u vesti.

Spisak, nezvaničnih (kako navodi portal blizak vladajućoj stranci) propusta nastavlja se smanjenim porcijama za bolesnike (“da su svi poput dijabetičara na posebnom režimu ishrane”), ali se zato, kaže dalje, “za njega vrlo često peku krofne i nose mu se u upravu”.
“Žikić je apsolutno nezainteresovan za unapređenje stručnog rada.”
Kolegijumi su sve ređi, a teme sve besmislenije, dodaju i tvrde da je njegov jedini razvojni plan za onaj obnovu, pre nekoliko godina ugašenog, bolničkog imanja (“formiranje komisije za kupovinu junica i gajenje lucerke”).
Na poslu je tek toliko dok ne popije kafu, između 9 i 10 prepodne, precizira ovaj portal, a na “dušu” (bivšeg?) direktora dodaje i malo teže optužbe:
“Primao je pacijente koji nisu za lečenje u kovinskoj bolnici, samo zato što su plaćali bolničke usluge. Nije mogla da im se pruži adekvatna pomoć, pa su, nažalost, brzo umirali.”
Spisak se nastavlja ignorisanjem činjenice, od strane  Žikića da  “mnogo zaposlenih prima putni trošak na fiktivne adrese stanovanja, a žive u Kovinu, neki čak preko puta bolnice.” (inače pojava poznata i u nekim drugim javnim i državnim ustanovama i preduzećima – prim.nov.)
Na kraju, kaže se u ovoj vesti, novi ultrazvuk u bolnici proglasio je neispravnim, a pacijente upućuje na iste usluge u svoju privatnu polikliniku.

S druge strane (opet po čaršijskim pričama) Žikiću se iz vrha lokalne vlasti zamera što nije bio “kooperativan” prilikom zapošljavanja stranačkih kadrova. Prema nekim pričama njih nekoliko (sedmoro) čeka na stalno radno mesto u kovinskoj bolnici. A, opet nezvanično, primio je molera bez konkursa i “amina” ovdašnjeg SNSa. Slučaj sličan onome koji se desio zimus kad je na upražnjeno mesto ložača (prethodni je preminuo) primio sugrađanina Aleksandra Topalovića (koji nije hteo da se učlani u SNS). Što mu je, kažu upućeni, zamerila lično i predsednica opštine Sanja Petrović.
Žikić je tada preživeo, ali Topalović nije – radio je petnaestak dana.
Ovog puta, izgleda neće ni Žikić.
Kako saznajemo Upravni odbor bolnice zasedao je juče po hitnom postupku i doneo rešenje o smeni.
Oni upućeni već barataju imenom i prezimenom koleginice koja će ga naslediti u direktorskoj fotelji.
Na kraju, zamolili smo i samog doktora Nevena Žikića da prokomentariše još jednu medijsku smenu, ali nas je ljubazno odbio rečima da “neće davati izjave ne samo za naš, već ni za bilo koji drugi medij.”

TABLOIDNO SMENJIVANJE KAO PRAKSA

Sličnu “scenu” mogli smo videti i pre tri godine kad je kroz medijsku hajku nekoliko regionalnih portala bliskih najjačoj partiji, doživeo tadašnji direktor Željko Rodić (član Demokratske stranke). Optuživan je za katastrofalno stanje u bolnici, ali je smenu preduhitrio ostavkom. Na v.d. funkciji nasledila ga je dr Aleksandra Gavrilović, da bi vlast, konačno, pronašla kadrovsko rešenje među (bivšim) saborcima. Naime dr Neven Žikić (nekada davno i on sam bio je demokrata), član je kovinskog SNSa od samog osnivanja. Neko vreme i predsednik Opštinskog odbora najjače stranke, da bi pre par godina podneo ostavku nakon unutarstranačkih previranja.

 

error: Content is protected !!