Sveta (izborna) tajna naprednjaka (i ostalih) – Imena, možda, u ponedeljak?

Petar Štrbac, tesar iz Seleuša (Opovo), rođen 1968., Joška Duduj, bravar iz Pančeva, Slobodan Jovanović (1971), farbar iz Kolara… Zajednički imenitelj pomenutim licima je i taj da će na narednim lokalnim izborima biti na listi najjače stranke. Prvi za SO Albunar, drugi za SG Pančeva,a treći Smedereva. Osim njih, na spiskovima sajtova pomenutih opština i gradova mogu se potpuno transparentno naći i imena ostalih kanidata SNSa, ali i ostalih lista.
Zašto tako nije i u Kovinu?
Zašto se, za razliku od proteklih lokalnih izbora, kad je dan nakon predaje lista Izbornoj komisiji spisak potencijalnih narodnih tribuna za lokalnu SO bio „kačen“ na sajt opštine. I zašto u eri mnogospominjane digitalizacije Kovinci (koji sj još uvek nisu odlučili za koga da glasaju) do tog spiska dolaze „usmenim predanjem“.
Zakonska obaveza kaže da je Izborna komisija dužna da tek desetak dana pred izbore objavi imena svih kandidata svih stranaka (tzv. zbirna lista).
Odgovor na pitanje gde se dede lepa praksa da se biračima što ranije predoče oni koji će ih predstavljati u skupšinskim klupama potražili smo od sekretarke Izborne komisije Radmile Sikimić.
Sve što smo uspeli da dobijemo jeste obećanje da će imena biti dostupna na sajtu opštine u ponedeljak 16. marta.
Živi bili pa videli.

error: Content is protected !!