Stojanović otvorio sezonu drugim mestom na polumaratonu u Beogradu

Novica Stojanović, profesor fizičkog iz Kovina i (polu)maratonac u slobodno vreme, otvorio je novu sezonu drugim mestom na Drugom noćnom zimskom polumaratonu koji je u vikendu za nama (10. februar) održan u Beogradu u konkurenciji 450 takmičara.

„Trčao sam iznenđujuće lako s obzirom da sam u proseku kilometar prelazio za 3:41min. Istrčao sam trku za 1:15:35, ali s obzirom da je kraća staza za nekih 500m rezultat je za oko 1:17:40. Prvi mi je pobegao 2min što nije mnogo s ozirom da je profesionalmni atletičar“ – kaže Stojanović za Kovinac.rs, koji je prošle sezone pretrčao 3.200 kilometara (otprilike razdaljina Kovin – Bon (Nemačka) – do tamo i nazad).

„Sa prosjekom od 67 km tjedno od početka godine istrčati polumaraton u prosječnom tempu od 3:41 min/km i to iz punog treninga i bez brzinskih treninga za svaku je pohvalu. I uz to popraviti svoj rekord u polumaratonu“ – kaže Stojanovićev trener Elvir Rakipović.

Trčalo se, inače, na potesu od Kule Nebojša do Beograda na vodi, vremenski limit bio je tri sata, a svi učesnici koji su došli do cilja u pomenutom vremenu dobili su finišersku medalju. Prvo mesto pripalo je Dragomiru Ristanoviću u vremenu 1.13.33, dok je treći bio Slobodan Marinkov – 1.19.16.

Još jedan Kovinac istrčao je deonicu dugu 21 kilometar. Reč je o Slobodanu Jotiću koji je zauzeo 62. mesto – 1.36.01.

Kraću trku, onu od 7 kilometara, istrčala je i naša sugrađanka Danijela Pavić koja je bila 59. uz vreme 37.40.

Trka je, kako prenose pojedini mediji zadržala humanitarni karakter, pa se tako deo novca od startnina uplaćuje udruženju za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“.

(foto: privatna arhiva – Novica Stojanović)

error: Content is protected !!