Stefan Šemlal jedanaesti na Balkanu

Stefan Šemlal, karatista Radničkog i reprezentativac Srbije, zauzeo je jedanaesto mesto u katama pojedinačno na Prvenstvu Balkana koje se održava u Poreču u Hrvatskoj.

Šemlal je iz Grupe 3 u narednu fazu prošao kao drugi sa 24 poena, odmah iza, po mnogima prvog favorita, i trećeg sa Olimpoijade u Tokiju Alija Sofoglua koji je imao 25.2

Posle prve faze turnira po četiri najbolje ocenjena kataša formirala su nove dve grupe (spojena su prva i druga, odnosno, treće i četvrta) sa po 8 takmičara, a mesta za naredni krug bilo je ponovo za po četiri najbolja. Šemlal je ovde, nažalost bio šesti, a prolaz mu je izmakao za 0.63 poena. Imao je 23.24, a četvrti Kenan Nikočević iz Crne Gore 23.86 poena.

„Zadovoljan sam svojim rezultatom, uzimajući u obzir i pauzu koju sam imao. Video sam kako drugu rade i imaću veliki posao, ali i želju da se u narednom periodu još bolje spremim“, kaže Stefan Šemlal posle nastupa na Balkanskom prvenstvu.

U generalnom plasmanu ovo je bilo dovoljno za 11. mesto, a od četiri medalje tri su osvojili turski takmičari: zlato Ali Sofoglu, srebro Emre Goktas i bronzu Enes Ozdemir, druga bronza pripala je Hrvatu Matiji Reliću.

error: Content is protected !!