Startuje Prva B liga – Bavanište u Zaječaru

Pretposlednjeg dana septembra startuje nova sezona odbojkaškog karavana Prve B lige. Tim trenera Gorana Rakočevića gostuje Timoku (subota, 17h) u Zaječaru.

Najavljena reorganizacija liga od naredne godine obećava izuzetno tešku sezonu za sve klubove s obzirom da „rezanje“ broja timova na 10 u ovom i rangu iznad (Prva liga Srbije) za sezonu 2019/20. znači da će se najverovatnije 5 najslabije plasiranih ekipa od 12,  nakon 22. kola preseliti u niži rang.

„Timok je odlična ekipa, pogotovu na domaćem terenu. Prošle sezone su završili odmah iza vodećeg kvarteta. Mi smo doveli pet-šest novih igrača u odnosu na prošlu sezonu, potrebno je vreme da se sve to uštimuje i posloži, ali, opet, nadam se da ćemo uspešno pregrmeti ovo gostovanje“ – kaže trener Bavaništa Goran Rakočević za Kovinac.rs.

Bavanište i Timok u protekle dve sezone odigrali su četiti prvenstvene utakmice, a u svakoj, do sada, pobede je odnosila domaća ekipa.

Sastav Bavaništa za novu sezonu izgleda ovako:

L – libero, B – bloker, T – tehničar, P – primač, K – korektor

Pored Bavaništa i Timoka u Prvoj B ligi igraće i: Toplički Vitezovi (Kuršumlija), Srem Eaton (Sremska Mitrovica), Klek Srbijašume (ispali iz višeg ranga), Užice, Mladost Nova Pazova (ušli iz nižeg ranga), Metalac Takovo (Gornji Milanovac), Dubočica Leskovac, Borac Paraćin, Jagodina (ispali iz višeg ranga), Banat (Vršac).

error: Content is protected !!