Sportske igre mladih (region Vojvodina – Beograd): Došli, videli, pobedili – zlato je u Bavaništu!

Pobedom nad novosadskim Volejom (2:1 u setovima) mladi odbojkaši Bavaništa (generacija 2006) osvojili su zlatnu medalju na Sportskim igrama mladih čiji je domaćin bio Novi Sad, a koje su obuhvatile region Vojvodine i Beograda.

Na turniru koji je bio kvalifikacioni za plasman među najbolje timove države u ovom uzrastu nije bilo prava na kiks. Naime, šesnaest ekipa igralo je po kup sistemu (na ispadanje), a vizu za Zlatibor (domaćin finala) mogao je da čekira samo jedan tim – šampion.

Jedna od najmlađih ekipa turnira put ka zlatu otvorila je pobedom nad Partizanom iz Beograda. U četvrtfinalu je poražena još jedna prestonička ekipa – As (25:20, 21:25 i 15:4), a viza za finale overena je nakon drame sa ujedinjenim sastavom Zrenjanina i Kleka u kojoj je Bavanište izgubilo prvi set, pa dobilo naredna dva, tesno, da gotovo, tesnije ne može – (23:25, 25:22,16:14). Konačno, u borbi za zalto „pao“ je Volej.

Sastav koji se okitio zlatom u Novom Sadu izgleda ovako: Vuksan Rakočević (kapiten), Mihajlo Bačvanski, Miloš Simičić, Nikola Jovanov, Mihailo Stanisavljević, Nemanja Ćurčić, Relja Stanković, Petar Zafirović i Andrija Nikolić. Trener: Goran Rakočević.

U razgovoru sa potpsinikom teksta neposredno pred odlazak u Novi Sad strateg ekipe Bavaništa rekao je: „idemo da vidimo gde smo u ovom trenutku, s obzirom da je izlazno godište 2006, a mi smo malo mlađi. Naravno, tražićemo našu šansu i ako nam se ukaže, znaćemo da je iskoristimo.“

Dva dana kasnije, ispostavilo se da je Bavanište – došlo, videlo i pobedilo.

„Ovo je još jedan jako veliki uspeh za nas. Savladali smo najbolje ekipe u regionu Vojvodine i Beograda. Veoma sam ponosan na ove momke. I uz ove pobede još jedna   jako bitna stvar je kada naučiš da pobeđuješ u finalima, odnosno naučiš da osvajaš.

Nas, što se tiče Sportskih igara mladih, sada čeka završni turnir na kojem će učestvovati i tri preostala prvaka regiona naše države. Turnir će biti održan na Zlatiboru najverovatnije u julu, a prvaka čeka put na Završni turnir čiji je domaćin Split u Hrvatskoj. 

Već u petak pretpionirska selekcija putuje u Zrenjanin na Prvenstvo Srbije. U grupi smo sa Crnjanskim iz Beograda, Borcem iz Starčeva i Vojvodinom iz Novog Sada. Prve dve ekipe iz grupe idu u polufinale i borbu za titulu“, kaže Rakočević.

error: Content is protected !!