Split: Sportske igre mladih – Bavanište za zlato sutra protiv Kaknja (9.45h) i Marsonije (11h)

Mladi odbojkaši Bavaništa (generacija 2006) boriće se za titulu šampiona na Međunarodnom finalu Sportskih igara mladih čiji je domaćin Split od 16. do 21. avgusta. Plavo-beli na teren Bazena „Poljud“ izlaze sutra od 9.45h, a prvi protivnik biće im najbolja ekipa Bosne i Hercegovine – Kakanj. Sedamdeset i pet minuta kasnije odmeriće snage sa šampionom Hrvatske sastavom Marsonije iz Slavonskog Broda.

Za podne je planirana dodela medalja.

Inače, igra se po jednokružnom liga sistemu, a odbojkaški program na Terenu 1 otvoriće Marsonija i Kakanj od 8.30h.

„Atmosfera u ekipi je odlična. Uživamo u svakom trenutku i baš nam je lepo. Ostale su nam još dve utakmice, idemo da igramo, da se nadigravamo, pa kako bude. Znam da će momci, kao i uvek do sada, pružiti maksimum i dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat“, poručuje iz Studentskog doma u Splitu, gde je smeštena ekipa Bavaništa, strateg plavo-belih Goran Rakočević.

Sastav ekipe Bavaništa u Splitu izgleda ovako: Vuksan Rakočević (kapiten), Mihajlo Bačvanski, Miloš Simičić, Nikola Jovanov, Mihailo Stanisavljević, Nemanja Ćurčić, Relja Stanković, Petar Zafirović, Andrija Nikolić, Marko Kovačević, Danilo Ratković i Strahinja Tanev. Trener: Goran Rakočević.

Uz odbojku, školarci iz tri pomenute države takmičiće se još u devet sportova. Ovo su jubilarne 25. igre mladih čiji je slogan „Zajedno kao jedan tim”.

Da podsetimo, Bavanište je put ka završnom turniru počelo da krči na takmičemnju regiona kada je u Novom Sadu bilo najbolje od 16 ekipa. Bez prava na kiks, na ispadanje po kup sistemu, pred četom trenera Gorana Rakočevića „padali“ su: Partizan Beograd, As Beograd, Zrenjanin (ujedinjen sa Klekom) i konačno Volej Novi Sad.

Sledeća stanica odbojkaša Bavaništa bio je Zlatibor gde je uz momke iz naše opštine bilo mesta samo još za tri ekipe, odnosno tri preostala pobednika regiona naše države. Još jedom se igralo  po kup sistemu, a Bavanište je najpre savladalo Požarevac (posle izgubljenog prvog seta, dva je dobilo na razliku 27:25 i 15:13), a potom u finalu Niš.

Inače, Igre su i ove godine podržali brojni sportisti na čelu sa ambasadorom Sportskih igara Mladih Nemanjom Matićem, a uz fudbalera Mančester junajteda sa mališanima su se družili i osvajači olimpijskih medalja košarkaši Žarko Paspalj i Stefan Birčević, nekadašnji reprezentativci Aleksandar Rašić i Marko Marinović, legendardni odbojkaši Slobodan Boškan i Željko Tanasković, bivši kapiten i trener Crvene zvezde Boško Đurovski, trofejni vaterpolista Strahinja Rašović, atletičarka Amela Terzić, kajakaš olimpijac Bojan Zdelar, fudbaleri Uroš Matić, Milan Jezdimirović, Dragan Čadikovski…

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini učestvovalo je više od dva miliona školaraca.

Čitajte još na Kovinac.com