SO Kovin: Lako prepakivanje budžeta i (taktička) docnja socijalista

Ivandanjska skupštinska sednica u petak 7.jula bila je, po rečima predsednika SO Zorana Bradanjija, poslednje održana pred sezonu godišnjih odmora. Uprkos obimnom dnevnom redu, ostaće upamćena po kašnjenju šestoro odbornika SPSa. Možda bi „akademskih pet minuta socijalista“ prošlo i nezapaženo da se danima pre sednice, po nekim regionalnim portalima, mogla pročitati vest kako će naprednjaci u opštini Kovin nastaviti da vrše vlast bez SPS-a. Uzrok najavljenog „razvoda“ bila je politička situacija u Smederevskoj Palanci gde su socijalisti i demokrate (neuspešno) pokušali da smene naprednjake s vlasti. Uprkos najavama, u Kovinu su sve vreme delali zajedno (tako i nastavljaju), ali je četvrta sednica SO Kovin počela bez šestoro odbornika SPSa (nezvanično obrazloženje kaže da „su se zapričali u prostorijama stranke“ i da kašnjenje nije nikakav odgovor na onu pretnju o izbacivanju iz vlasti).
Ključna tačka bio je drugi rebalans opštinske kase iliti „lako prepakivanje budžeta“, kako je, sa skupštinske govornice objasnila predsednica opštine Sanja Petrović, u kome je glavna stavka dug državne apoteke (60 miliona) ka dobavljačima (najveći je Feniks sa 43 miliona).
Vladimir Milojević više nije v.d. direktor Kovin gasa već je to Vuk Vuković (kadar SPSa). Istovremeno, raspisan je konkurs za direktora javnog preduzeća čiji je dug ka Srbija gasu dostigao nekoliko stotina miliona dinara.
Dosta polemike vodilo se oko autobuskog prevoza kojeg od 1.jula nema ka naseljenim mestima, ali, konkretnog odgvora, na pitanje odbornika SPSa Gorana Vujovića, nije bilo (nezvanično se čulo da ga i neće biti do septembra, tačnije nove školske godine, kad će te linije preuzeti Auto kodeks).
Skupštinska većina nastavila je, na ovoj sednici, promenu sastava upravnih i nadzorrnih odbora ustanova čiji je osnivač.
Podsetimo, skupštinsku većinu čini 23 odbornika SNSa, po šestoro s liste socijalista i Jedinstvene Srbije, te dvojica iz SVMa. U opoziciji su, po četvoro demokrata i odbornika s liste GG Kovin može bolje – Zajedno za našu opštinu – Dr Ivan Dotlić, s tom napomenom da su se i odbornici s liste GG pocepali, pa je dvojac iz Dveri (Makić i Krstić) oformio odbornički klub s DS-om, dok odbornici Tadićevog SDSa (Dotlić i Petrović) glasaju samostalno.

error: Content is protected !!