Smeštaj migranata u kovinskoj kasarni – prazna priča, tvrde nadležni u opštini Kovin

Tokom ove godine u užoj Srbiji bi trebalo da se naseli 400 hiljada izbeglica s Bliskog istoka.
U Vojvodini upola manje.
Jedan od prihvatnih centara biće (napuštena) kovinska kasarna, a u sve su upleteni američki kapital, Trampova administracija, evropski interesi, Soroš, Kremlj, Angela Merkel ,( bogati)  arapski šeici, državna, ali i lokalna vlast (predsednica opštine Sanja Petrović)  koja je već dala „zeleno svetlo“ za opremanje objekta na bavaništanskom putu – izgradnju kuhinje, ambulante i ostalih pratećih objekata.
Ovakvu viziju, u, prilično neukusnom  tekstu pod naslovom Kalifat Sarabija u srcu Evrope (aluzija na mini Šengen)  donosi magazin Tabloid ( kontraverznog novinara Milovana Brkića).
Istina, i pre ovog članka, ovdašnja  čaršija raspredala je o planskom naseljevanju izbeglica s Bliskog istoka u nekadašnjem centru za obuku vozača RV i PVO Jugoslovenske narodne armije.
I sami zaintrigirani ovom pričom potražili smo odgovor u lokalnoj samoupravi.
„Naravno da su priče  došle i do nas, ali mi nemamo nikakve veze sa tim. Niti znamo da je tako nešto u planu, niti smo obavešteni . Kasarna je vlasništvo vojske, a opština nema nikakve nadležnosti nad objektom“, kaže načelnica Opštinske uprave Jelena Čolaković i dodaje da je sve prazna priča.
Ali je, tema, očigledno, vruća.
Jer, kako saznajemo u PR službi Opštinske uprave, nismo „prvi novinari koji su postavili isto pitanje“.
Građani opštine, tako, mogu da odahnu – Kovin neće postati prestonica „Kalifata u srcu Evrope“, kako piše pomenuti magazin  od ranije poznat po „kontraverznim“  tekstovima.
A dokle seže mašta lokalnih tračeva, svedoče i priče koje smo (ne)zvanično čuli po kuloarima zgrade opštine – osim kasarne, migranti će „naseliti“ napušteno bolničko imanje, popisane (prazne) seoske kuće, „oživljen“ je SRC Čardak (u kome su boravili izbegli iz ratova 90-tih), a šlag na torti lokalnih priča, kažu nam, jeste priča po kojoj se i nova Statikova zgrada (na uglu ulica Svetozara Markovića i Sterije Popovića) zida upravo za izbeglice iz Sirije.
Naravno, u opštinskoj vlasti demantuju sve navedene čaršijske priče.

error: Content is protected !!