Sloga izvukla sedmicu – uplatno mesto Kovin

Fudbaleri Radničkog savladali su sa 7:1 Slogu iz Banatskog Novog Sela u petom kolu Primere. Statistički gledano oba tima su rezultatski dobila po jedno poluvreme kada su postigla i sve svoje gol(ove) – domaći sastav prvo, a gostujući drugo.

Radnički je do vođstva došao posle osam minuta igre iz penala koji je realizovao Igor Petrić. Prethodno je Đorđe Radenković (mlađi) oboren u šesnaestercu Sloge. Petrić je na isti način postigao gol i u 34. minutu za 4:0, tada je, za razliku od prvog puta, golman Milić pročitao na koju će stranu lopta, ali je udarac bio i suviše jak tako da mu je lopta prošla kroz šake.

Između dva Petrićeva gola u strelce se upisao najpre Miroslav Rajić rutinski s leve strane spakovao loptu u kontra ugao i malu mrežu (u 18. minutu), a potom i Uroš Vulićević (30.) i Dušan Deliblaćanin (37. koji je prethodno asistirao dva puta).  Dva poslednja pomenuta igrača bili su strelci i golova u 39. (Vulićević) i 43. (Deliblaćanin) minutu.

Vulićeviću je ovo bio osmi gol na pet utakmica u prvenstvu.

U nastavku susreta domaći sastav je povukao „ručnu“, a čini se i previše opuštenosti u pojedinim trenucima, učinili su da se posle više od 400 minuta zatrese i mreža golmana i kapitena crno-belog tima Ljubomira Avramovića.

RADNIČKI: Avramović, Mitković, Stamenović, Rađenović, Petrić, Simić, Radenković (mlađi), Rajić, Vulićević, Radenković (stariji), Deliblaćanin. U igru ušli još i: Simović, Grubić i Pajčin. Zbog povrede nije igrao Sekulić koji je pre početka susreta u protokolu naveden kao starter.

Radnički ima 13 bodova i bar na dan biće lider tabele. Prvi pratioci Jedinstvo Vlajkovac i Potporanj svoje mečeve igraju sutra od 16 sati, protiv Crvene zvezde u Pavlišu, odnosno Partizana u Gaju.

Čitajte još na Kovinac.com