Skupština crno-belih jednoglasno – Gujaničić predsednik

Nikola Gujaničić (na slici) novi je predsednik Fudbalskog kluba Radnički, jednoglasno je odlučeno na vanrednoj izbornoj Skupštini crno-belih održanoj u subotu, drugog dana februara.

Novi predsednik, najstarijeg sportskog kolektiva u opštini, saopštio je, zatim, imena svojih saradnika u novoformiranom Upravnom odboru, a potom se i kratko obratio prisutnima. Između ostalog rekao je – …„verujem da ćemo svi zajednički izneti ovo na leđima i da ćemo do kraja ove takmičarske sezone već imati pristojne rezultate. Da ne preterujem dalje, ali ja sam takav –  ambiciozan, ne volim samo da se takmičimo u ovoj ligi… Radnički je klub koji je igrao u višem rangu, tako da ćemo, možda, za nekoliko meseci i razmišljati o nekoj većoj ligi“…

Da podsetimo, Radnički je na polusezoni završio kao 14. tim Vojvođanskog istoka, kao prvi iznad crte koja tabelu deli na timove koji ostaju i ispadaju iz lige. Slabije plasirani od crno-belih su Kikinda i Banatski Karlovac. Razlika između osmog ŽAKA i sedam mesta slabije plasirane Kiknde je svega pet bodova, tako da će se, gotovo, pola lige boriti za ostanak u istoj.

Radnički u prvom kolu gostuje lideru Kozari u Banatskom Velikom Selu.


U prvoj pripremnoj utakmici Radnički je izgubio od Hajduka sa Liona, člana Srpske lige – grupa Beograd (deseti na polusezoni, od 16. ekipa) 1:0. Gol odluke postignut je u 90. minutu iz slobodnog udarca.

Trener Milan Todorović kaže da je jako zadovoljan onim što je ekipa pružila na prvom prijateljskom susretu i za ovaj deo priprema.

Gol Radničkog od prvog do poslednjeg minuta branio je mladi (15 godina) Luka Rnić.

RADNIČKI: Rnić, Biculjević, Sekulić, Marinković, Šaranović, Stamenović, Đurđević, Simić, Divnić, Drobnjak, Golubović. Igrali još:Milenković, Dragić, Zarić, Rađenović, Đorđević, Kašler, Popović, Mađarov i Ćeha.

Sledeću utakmicu Radnički igra sutra, 5. februar, protiv Vršca.

error: Content is protected !!