ŠKOLSKO STONOTENISKO TAKMIČENJE – MRAMORČANI SE POBRINULI ZA IZNENEĐENJE

U organizaciji Sportskog saveza opštine Kovin i domaćina osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, u sredu Skorenovcu održano opštinsko takmičenje osnovnih i srednjih škola u stonom tenisu za dečake i devojčice. Kako nije bilo prijavljenih takmičara u kategoriji srednjih škola, svelo se na takmičenje osnovaca. I pored toga, ovogodišnje takmičenje bilo je najmasovije u poslednjih nekoliko godina.
Takmičili su se učenici iz 6 osnovnih škola, sa ukupno 30 učenika. Po očekivanju deca osnovne škole iz Skorenovca bila su najbolja u većini disciplina, dok su se za iznenađenje pobrinuli učenici osnovne škole „Sava Maksimović“ iz Mramorka, koji su poneli epitet najbolje ekipe u muškoj kategoriji.
U takmičenju, koje je održano po kup sistemu, takmičilo se 6 ekipa u muškoj i četiri ekipe u ženskoj konkurenciji, dok se u pojedinačnoj dkategoriji takmičilo 6 učenika, odnosno 4 učenice. Odigrana su ukupno 34 meča na takmičenju.
Titula najbolje ženske ekipe pripala je ekipe osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, koje su nastupile u sastavu: Dobo Anita i Đerđ Glorija
Najbolja muška ekipa je gore pomenita ekipa iz Mramorka, koja je nastupila u sastavu: Laarov Luka, Enča Boris i Karličić Luka.
U pojedinačnoj konkurenciji iznenađenja nije bilo, tako da su titule odneli učenici osnovne škole „Žarko Zrenjanin“, tačnije Dobo Anita u ženskoj i Marton Filip u muškoj konkrenciji.
Sve šampione opštinskog školskog takmičenja, već u ponedeljak u Vršcu (hala „Milenijum“) očekuje okružno takmičenje osnovaca i stonom tenisu.

error: Content is protected !!