Školski sport: Opštinski trio na državnom prvenstvu

Dušan Zojkić, Saša Đurić i Selena Đorđević, učenici škola sa teritorije opštine Kovin, izborili su plasman na državno školsko prvenstvo kroz kvalifikacije koje su nedavno održane u Inđiji gde su se takmičili najbolji karatisti školarci (osnovnih i srednjih škola, podeljeni u odgovarajuće starosne kategorije) Vojvodine.

Dušan Zojkić , učenik osnovne škole „Bora Radić“ iz Bavaništa u konkurenciji 61-og učenika trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, nakon 5 ostvarenih pobeda, ali je poražen u finalu tako da mu je pripalo srebro.

Isti rezultat kao i Zojkić, imala je predstavnica srednjih škola, gimnazije i ekonomske škole „Branko Radičević“ iz Kovina Selena Đorđević u konkurenciji trećih i četvrtih razreda.

Saša Đurić, učenik osnovne škole „Miša Stojković“ iz Gaja u konkurenciji 40 učenika petih i šestih razreda osnovnih škola, osvojio je bronzanu medalju.

Vredi napomenuti da su i drugi članovi karate kluba „Radnički“ iz Kovina sa uspehom nastupili na ovom takmičenju. Učenici srednje hemijske škole iz Vršca, Carana Nikola i Krivošić Anđela osvojili su medalje i plasman na državno prvenstvo. Nikola je bio drugi, dok je Anđela bila treća u svojoj konkurenciji.

error: Content is protected !!