„Šestica“ Mramorčana za poluvreme, Kolonija upisala „trojku“ na Ellandu

Drugog dana septembra startovao je karavan Južnobanatske „Segunde“ za sezonu 2018/19. U prvom kolu na 5 utakmica postignuto je čak 25 golova. Prosek na kojem bi mogla da pozavidi i Norveška druga liga – čiji je slogan – „uvek i samo na gol više“.

U jednom od dva opštinska derbija Proleter je u Bavaništu savladao domaći BSK 6:2. Gosti iz Mramorka sve golove postigli su u prvom poluvremenu. Kristijan Bundra je otvorio (u 2.) i zatvorio (u 45. minutu) seriju golova, a u međuvremenu mrežu domaćih pogađali su još i DumićNistor, Jekić i Vuković.

Ilija Jovanović bio je strelac oba gola za BSK.

Kolonija je na popularnom Ellandu (prvo ime stadiona po osnivanju kluba, po onome što je potpisnik ovoga teksta našao u arhivi Kovinskih novina  je – „25.maj“, nekoliko sagovornika nije moglo da mu potvrdi da li je ono nekada i promenjeno) debitovala u novoj sezoni pobedom protiv Starog Tamiša – 3:0. Golove za plavo-bele postigli su: Dragić u prvom minutu,  Kitić nešto posle pola časa igre i Golubović u 70.

U drugom opštinskom derbiju Jedinstvo iz Dubovca savladalo je Borac iz Pločice 3:1, dok su Deliblaćani poraženi u Vojlovici 4:3.

Dolovo je na domaćem terenu izgubilo od Budućnosti (Banatski Brestovac 2:1).

error: Content is protected !!