Segunda u novom formatu kreće sutra (17h) iz Zlatarske bb

Posle šezdesetak dana mirovanja na terenima popularne Segunde ponovo će se (u zvaničnim utakmicama) zakotrljati „bubamara“. Sezona 2021/22.  Druge južnobanatske lige, u novom formatu, startuje iz Zlatarske BB u Mramorku u subotu 21. avgusta od 17 sati utakmicom između domaćeg Proletera i Glogonja.

„Format prvenstva se promenio, ove godine imamo 27 kola, mislim da imamo ekipu koja po kvalitetu zaslužuje da bude u gornjem delu tabele, a za sve ostalo ćemo videti, zavisno od toga kako se stvari budu odvijale na terenu. Prvenstvo je dugo i očekujem da će biti dosta naporno i teško, ali sam siguran da će Proleter to izgurati kako treba. Takođe, želim sreću svim učesnicima“, kaže kapiten Proletera Vaso Jekić. Pred sezonu u Zlatarsku bb su pristigli: Vladimir Pavlović (Jedinstvo Dubovac), zatim Mateja Čičić i Uroš Vulićević iz Radničkog, a put Ellanda su otišli Milan Birtašević i Darko Pajičin, dok je  sledeća stanica u karijeri Stefana Ignjatovića Banatska Palanka.

Proleter Mramorak – februar 2020

Dan kasnije u istom terminu na teren izlazi preostalih osam timova, među kojima su još svega dva predstavnika naše opštine: BSK i Omladinac.

Četa iz Bavaništa putuje u Uzdin domaćoj Unirei „dželatu“ mramoračkih „narandžastih“ u prvoj rundi plej-ofa iz prošle sezone.

„Priključenjem ekipa sa Severa mislim da će ove sezone liga biti ozbiljnija i zanimljivija. U prvom kolu gostujemo ekipi Uniree iz Uzdina, to je ozbiljna ekipa koja je prošle sezone pokazala kvalitet tokom čitavog prvenstva.  Radili smo kvalitetno tokom pripremnog perioda kako bi se što bolje fokusirali za prvo kolo, a svakako očekujem u nedelju jedan sjajan meč“, kaže Miloš Antić fudbaler BSK-a, ekipe koja je pretrpela minimalne promene u odnosu na prethodnu sezonu. Golmana Stojanovića zamenio je Aranđelović.

Mirno tokom prelaznog roka bilo je i u redovima plavo belih iz Deliblata – „prelazni rok je bio mršav kao manekenka pred reviju“ u šali poručuju iz kluba koji se pre dve godine pridružio društvu stogodišnjaka (osnovan 19. avgusta 1919. godine kao Đačka omladina). Omladinac u prvom kolu gostuje imenjaku iz Opova.

„Nešto kasnije nego što je uobičajeno smo počeli pripreme pred ovu sezonu. Imamo nekoliko povređenih igrača, a koliko i šta možemo u ovoj ligi videćemo već posle nekoliko uvodnih kola. Liga je svakako kvalitetnija nego prethodne sezone“, kaže šef struke Deliblaćana Slavomir Đurić.

Preostala dva para prvog kola su: Mladost Vojlovica – Radnički Baranda i Mundial – Pobeda Samoš.

Kolonija – Jedinstvo Dubovac, sezona 2020/21

Da podsetimo, razlika u odnosu na prošlu sezonu je trokružni liga sistem (dakle, igraće se 27 kola), kao i to da je Zapadna grupa sada jedinstvena, nema podele na Sever i Jug. Glogonj, Omladinac Opovo, Unirea Uzdin, Radnički Baranda, Mundial Pančevo, Pobeda Samoš i tri tima naše opštine BSK, Omladinac i Proleter čine pomenutu ligu. Ovo „tumbanje“ učinilo je da preostali timovi naše opštine (Kolonija, Jedinstvo Dubovac i Borac Pločica) uz pančevački sastav Voja Gačić, Tempo iz Sefkerina i Budućnost iz Banatskog Brestovca vaskrsnu posle 20 godina Međuopštinsku ligu (ugašena pred sezonu 2000/2001), odnosno sedmi rang takmičenja koji su neki već prozvali Metro liga (jer je rang ispod do prošle sezone poslednjeg  – „betona“), odnosno „po španskom (ustaljenom) modelu“ – Liga Tercera (koja bi trebalo da startuje 5. septembra).

error: Content is protected !!