Sednica SO Kovin – Baroš nije prošao

Šest meseci po okončanju konkursa za direktorska mesta u dva kovinska javna preduzeća, ova i dalje ostaju u „v.d. stanju“. Ovako bi, u najkraćem, glasio epilog danas održane sednice SO Kovin koja je (po)trajala skoro tri sata. Na zimus raspisani konkurs za direktora komunalnog preduzeća javili su se direktor tehničke službe Komunalca Predrag Stojšin i izvesni Dragoslav Milošević iz Ralje, ali, po izveštaju komisije, ni jedan od njih nije podneo kompletnu dokumentaciju, tačnije dokaz da je proveo pet godina na radnom mestu koje zahteva višu stručnu spremu.

Stojšin je, u međuvremenu, pribavio tu dokumentaciju pa je pred samu sednicu predložen (i izabran) na mesto v.d. direktora. Dosadašnji, Uroš Jovanović razrešen je dužnosti (mandat mu je istekao polovinom aprila), a uskoro će biti raspisan novi konkurs za direktora Komunalca.

Konkurs za direktora Kovin gasa trebalo je da protekne s manje neizvesnosti. Raspisan je u isto vreme, a jedini prijavljeni kandidat Saša Baroš (takođe, direktor tehničke službe u ovom preduzeću) ispunjavao je sve uslove. Predlog se našao pred odbornicima, ali Baroš nije dobio ni jedan jedini glas, pa je na v.d. funkciji ostao Vladimir Milojević. Jedino razumno objašnjenje koje se moglo čuti jeste to da je, posle lokalnih izbora u „podeli plena“ direktorsko mesto Kovin gasa pripalo socijalistima i da se već zna ko će to biti.

Treća sednica SO Kovin počela je prvim „preletom“  u ovom sazivu – šef lokalnog odbora Pokreta socijalista Igor Rađenović prešao je u naprednjake (prema nekim informacijama i kompletan opštinski odbor Vulinove stranke utopio se u SNS). Imre Čoti iz redova SVMa izabran je tajnim glasanjem na mesto zamenika predsednika SO. Izabrani su i novi nadzorni odbori Kovin gasa i Kovinskog komunalca, a usvojen je i završni račun budžeta za 2016. Godinu. U, na momente, dinamičnoj diskusiji prednjačili su odbornici Petar Krstić (Dveri) i Goran Vujović (SPS), dok je nešto manju minutažu zabeležio i demokrata Srđan Vukša.

Čitajte još na Kovinac.com