Sedam golova, dva preokreta i pobeda plavo-belih, Nova Kolonija – Voša as 4:3

Fudbalerke Nove Kolonije savladale su rezultatom 4:3 novosadsku Vošu as u 7. kolu Druge lige sever u utakmici koja je odigrana juče u matine terminu (11h) na popularnom Ellandu.

Na prvi gol čekalo se svega dva minuta. Klaudija Sajdl je vešto izvela slobodan udarac, a loptu postavljenu na 20-ak metara po sredini gola, spakovala je u gornji levi ugao, ostavivši golmanu gostiju jedino izbor da pogledom isprati putanju „bumbamare“ do mreže.

Četiri minuta kasnije domaće su duplirale vođstvo. Na loptu koju je posle intervencije odbila „jedinica“ Voše As natrčala je Natalija Dovatov i preciznim udarcem, negde oko linije šesnaesterca, poslala je u mrežu za 2:0.

I kada se činilo da će Kolonija do vrha napuniti mrežu gošći (koje su doputavale sa devet igračica) do kraja poluvremena ista se tresla samo na golu Kolonije. Naime, preko Tamare Burket Voša as je preokrenula rezultat a pomenuta igračica se u tri navrata upisala u strelce i to: u 20, 33. i 45 minutu. Sva tri gola bila su po gotovo  preslikanom šablonu – „kanal“ iz srednjeg reda u prazan prostor za brzonogu Burket koja je izlazila jedan na jedan sa golmanom Kolonije Šarčević.

Kolonija je do izjednačenja stigla u 49. minutu. Strelac je još jednom bila Sajdl. Ponovu šutem sa više od 20 metara, ovoga puta poludesno, nakon što je sama sebi izgradila poziciju za šut (lopta je završila još jednom u gornjem levom uglu). Inače Sajdlova (na slici) je tokom utakmice u tri navrata pogađala prečku, jednom iz kornera, jednom iz slobodnog udarca i jednom iz igre.

Konačan rezultat postavljen je nešto nakon isteka sata igre. Mrežu Voše as sa penala pogodila je Natalija Dovatov. Lopta je najpre pogodila desnu stativu, zatim je nekoliko metara „šetala“ po liniji gola i na kraju, ipak, na radost svih naklonjenih plavo-belima, završila u maloj mreži levog ugla (gol možete videti na našoj FB stranici).

Kolonija je na ovoj utakmici nastupila u sastavu: Šarčević, Maksimović, Tanja Trbanov, Tamara Trbanov, Drakšan, Futić, Stanimirov, Sajdl, Dovatov, Kotarčević, Raduljev. Rezerve: Trifunović, Rašeta i Radojević. Trener: Lazar Šandru.

Kolonija posle sedam odigranih utakmica ima 3 pobede i 4 poraza, a u sledećm kolu gostuje u Pančevu ekipi Voja Gačić.

(Tabele i ostalih rezultata nema jer su na sajtu Saveza poslednji put ažurirani novembra prošle godine)

error: Content is protected !!