Šator – pa na Elland. Nedeljni fudbalski maraton, od podneva do sumraka

Ljubitelji fudbala imaće prilike da u nedelju (8. maja) uživaju u čak tri utakmice na popularnom Ellandu. Program će početi u 12.30h, a završiti nešto pre 19, uz najavljenih 27 stepeni, pa bi onaj dobro poznati savet „slojevito se obucite i pijte dosta tečnosti“, mogao da ima i dodatak „ponesite i šator“ za one koji odluče da isprate gotovo sedmočasovni sportski dan uz žicu Ellanda.

Dan koji će proteći, kako mnogi kažu, uz najvažniju sporednu stvar na svetu, otvaraju od 12.30h fudbalerke Nove Kolonije i Stajićeva 2017 u 11. kolu Druge razvojne lige – Sever.

Plavo-bele pred domaću publiku stižu nakon najubeljivije pobede na (zvaničnim) prvenstvenim utakmicama u klupskoj istoriji. Da podsetimo, drugog majskog dana u Pančevu su savladale sastav ekipe Voja Gačić rezultatom 11:0. Istina, na terenu Starog Tamiša igralo se uz brojčanu nadmoć sastava iz našeg grada jer je domaćin imao svega osam igračica u postavi (ali prvila kažu, da se rezultat i tri boda pišu).

Susret je golgeterski obeležila Marina Kuzmanović petostruki strelac na ovoj utakmici (četvrta na Listi strelaca lige), a golove su postigle još i: Marija Futić, Dragana Stanimirov, Tamara Trbanov, Teodora Stevanovska, Natalija Dovatov i Marija Maksimović.

Nova Kolonija i Stajićevo su prve „komšije“ na tabeli, za mesto bolje plasiran je nedeljni gost, koji ima i bod više, ali i tri utakmice manje od tima iz Kovina.

U prvom delu prvenstva bilo je 2:2, a u prethodne dva prvenstvena susreta na Ellandu Stajićevo je pobeđivalo sa 4:3 i 5:3.

Od 15 sati na teren će isti rivali, ali sa ekipama koje nastupaju u Razvojnoj ligi. Oba tima sakupila su po devet bodova i dele šesto i sedmo mesto na tabeli koja broji 8 klubova.

U prvom delu prvenstva Nova Kolonija je pobedila 3:2, golovima najboljeg strelca ovog tima Anite Nedeljkov (2) i Tamare Čurović. 

Dezert nedeljnog pograma (17h) biće sudar opštinskih rivala u Opštinskoj ligi popularnoj Terceri kada na teren izlaze seniorski sastavi Kolonije i Jedinstva. Oba tima slavila su pobede u prethodnom kolu. Kolonija je golovima Milana Birtaševića savladala Borac u Pločici 2:1 (pakeri su bili Dejan Rašeta i Darko Pajčin), dok je dubovačka Tvrđava „progutala“ bordo-plave (FK Voja Gačić) iz Pančeva rezultatom 4:3 uz blistavu partiju maldog Mihajla Čabovića trostrukog strelca (jedan gol je postigao i Dragan Krasić).

Tim trenera Darka Simeonea Simića ima 15 bodova, dok četa Rajka Pušice sakupila pet manje.

Treći predstavnik naše opštine u ovom rangu takmičenja Borac iz Pločice gostuje u Sefkerinu.

error: Content is protected !!