Saopštenje Opštine Kovin o dve tragedije na Šljunkari

šljunkara

Povodom dve tragedije u tri dana, kada je kovinsko jezero Šljunkara odnelo dva života, na zvaničnoj internet stranici Opštine Kovin, danas se saopštenjem oglasio kabinet predsednice kovinske opštine Sanje Petrović. Saopštenje prenosimo u celosti.

Opština Kovin izražava duboko žaljenje povodom tragičnih događaja na lokalitetu „Šljunkara“, kojom prilikom su u kratkom vremenskom periodu dve osobe izgubile život. Iz pijeteta prema stradalima i njihovim porodicama, uzdržavamo se od bilo kakvih proizvoljnih zaključaka, odnosno pre no što stignu zvanični nalazi službenih organa.

Ono što u ovom trenutku sa sigurnošću može da se potvrdi – a s obzirom na nesreće do kojih je došlo – Opština Kovin će u saradnji sa nadležnim službama, pored postojećih, pojačati mere upozorenja i obaveštavanja građana o režimu korišćenja predmetnog lokaliteta isticanjem dodatnih tabli, kao i angažovanjem lica koja će biti zadužena za upozoravanje građana usmenim putem.

U ime rukovodstva opštine Kovin i svih nadležnih službi, upućujem najdublje saučešće porodicama nastradalih dvojice građana susednih Pančeva i Smedereva“, saopšteno je iz kabineta predsednice opštine, Sanje Petrović.

Da podsetimo, dvanaestog dana avgusta utopio se mladić (24 godine) iz Pančeva, a dva dana kasnije, gotovo na istom mestu,  osam godina stariji Smederevac.

 

error: Content is protected !!