Salonta cela crno-bela. Jedanaest medalja za karatiste Radničkog

Pepe’s  Memorial Cup

Karatisti Radničkog na juče (27. oktobar) završenom Memorijalnom međunarodnom turniru (Pepe’s  Memorial Cup / Kuranai Karate Open Cup 2018) u rumunskom gradu Salonti, osvojili su čak jedanaest medalja i tako nadmašili prošlogodišnji uspeh kada su se vratili sa četiri odličija.

Da podsetimo, turnir se održava u čast sećanja na rumunskog karatistu Pepea, koji je ostavio dubok trag u karateu na teritoriji ove zemlje.

Po kategorijama to je izgledalo ovako:

Andrea Mlinar bila je najuspešnija kod seniorki. U finalu je savladala predstavnicu kluba C.S. Kaizen Jasminu Ardelian što joj je donelo zlatnu medalju.

Stefan Šemlal bio je treći kod seniora. A na putu ka zlatnoj medalji bolji od njega bio je Nađi Botond.

U kategoriji juniorki sve tri medalje otišle su put Kovina. Prvo mesto pripalo je Seleni Đorđević, koja je savladala Anđelu Krivošić 4:1 u finalu, dok je treća bila Anđela Spasojević koja je u polufinalu poražena od Đorđevićeve. Isti raspored medalja u ženskoj konkurenciji bio je i u apsolutnoj kategoriji, s tim što su parove polufinala činile sve četiri takmičarke Radničkog iz Kovina, tako da je crno-belima pripala još jedna bronza koju je osvojila Andrea Mlinar.

U kategoriji kadeta Radnički je osvojio dve medalje – obe bronzane. Nikola Caran je u četvrtfinalu savladao Ričarda Tankosa, ali je na putu ka finalu od njega bolji bio Luka Preda iz Sho-Dan-a.Do polufinala, pobedom nad Timofte Andrejem, stigao je i Aleksandar Mlinar, ali je kao i klupski mu kolega Caran, „poklekao“ na pretposlednjem „stepeniku“ do zlata – gde ga je savladao Pop Tudor sa 5:0.

error: Content is protected !!